Heren Zephyr winnen na mooi duel

Zaterdagavond 4 maart kwamen de heren van Tremeg uit Gemert op bezoek in Schijndel. Na twee weken geen wedstrijd te hebben gespeeld, hadden de mannen van Zephyr wel weer zin in een potje handbal. De uitwedstrijd werd dit seizoen al gewonnen, maar Zephyr wist dat Tremeg geen makkelijke tegenstander was.
Anton van de Laar opende de score, tweemaal gooide hij knap raak uit de hoek en bracht Zephyr snel 2-0 voor. Aan de andere kant vond ook Tremeg gaten in de Schijndelse defensie en zo wisten ook zij te scoren. Het ging gelijk op tot 5-5 en toen kon Zephyr een klein gaatje slaan. Goals van Hannes van de Ven en Jorge Carvalho zorgden voor 8-6. Het was een felle maar sportieve pot en beide teams gingen ervoor. Ze gaven elkaar niet veel weg, maar Zephyr bleef aan de goede kant van de score staan. Keeper Rob van den Oetelaar was erg belangrijk voor de Schijndelnaren. Hij maakte mooie reddingen en wist ook twee penalty’s te keren. De aanval van Zephyr zag er goed uit. Er zat veel beweging in en zo kwam er altijd iemand vrij te staan. Bram van de Ven en Pieter Smits wisten vanaf de opbouw te scoren en Hannes van de Ven was gevaarlijk aan de cirkel. Zephyr liep uit tot 13-10, maar vlak voor rust kwam Tremeg weer gelijk. Het leek erop dat Zephyr net met een voorsprong ging rusten, maar op slag van rust scoorde de uitploeg de gelijkmaker: 14-14.

De tweede helft ging op dezelfde voet verder. Zephyr pakte weer een kleine marge en behield de hele tijd een kleine voorsprong die nooit groter werd dan drie doelpunten. De spanning nam toe en daardoor werd de wedstrijd harder. Er vielen veel tijdstraffen en penalty’s. Waar Bram van de Ven die van Zephyr scoorde, zorgde Rob van den Oetelaar ervoor dat de strafworpen van Tremeg er niet in gingen. Ook tegen het einde bleef Zephyr mooie dynamische aanvallen spelen. Pieter Smits zette met snijdende passing zijn teamgenoten vrij en zo bleef Zephyr scoren. Anton van de Laar was lekker op schot uit de hoek en bouwde kort voor tijd de marge eindelijk uit naar vier doelpunten. Jorge Carvalho had het slotakkoord en zorgde voor 28-24. Een mooie overwinning in een wedstrijd die geen moment saai was.

Doelpunten: Hannes van de Ven (7), Bram van de Ven (6), Anton van de Laar (5), Pieter Smits (4), Jorge Carvalho (3), Sjoerd Bouwmans (2), Dennis van der Eerden (1).