Heren Zephyr behaalt mooie overwinning

logo-zephyr-Schijndel

Het was een turbulent weekje voor de heren van Zephyr. Op woensdag gaf trainer/coach Ad Martens aan niet meer verder te gaan met de ploeg, omdat de chemie tussen hem en de spelers was uitgewerkt. Nu moest Zephyr zaterdag dus zonder coach op de bank aantreden tegen Bedo uit Beek en Donk. Een ploeg waar de Schijndelnaren altijd moeite mee hebben, maar die dit seizoen een gewijzigd team leek te hebben. Bij Zephyr was voor de gelegenheid routinier Sahbi Jemai weer opgetrommeld om het team te versterken. Ondanks wat er gebeurd was, begon Zephyr erg sterk. De verdediging zat goed dicht en ze konden uitlopen naar een 1-4 voorsprong.

Wel kregen de Schijndelnaren al vroeg een tegenslag te verwerken. Keeper Rob van den Oetelaar kreeg een bal in het gezicht en het licht ging uit. Hij was uitgeschakeld en GertJan van Zutphen kwam in het veld. Bedo bleef een lastige ploeg, die het met name van een sterke dekking moesten hebben. Zephyr kreeg veel penalty’s en die werden allemaal door Bram van de Ven benut. Zo behield Zephyr zijn voorsprong. Achterin wisten ze het goed dicht te houden en GertJan van Zutphen maakte mooie reddingen. Zo ging de ploeg rusten met een 9-13 voorsprong.

De tweede helft begon Zephyr meteen lekker. Hannes van de Ven werd twee keer vrijgespeeld aan de cirkel en Anton van de Laar brak door de verdediging en zorgde voor 9-16. De voorsprong was ruim, maar Bedo gaf niet op. Zephyr bleef scherp en behield de ruime marge. Sjoerd Bouwmans schoot knap raak van afstand en zorgde voor 15-22. Met Sahbi Jemai binnen de lijnen, kwam Bedo nog minder aan hun eigen spel toe. Zephyrs dekking was moeilijk te passeren en zo kon de uitploeg nog verder uitlopen.

Bram van de Ven sloot de wedstrijd mooi af door in de laatste seconde met een knap lobje te scoren. Zo won Zephyr met 21-29 en staat nu halverwege de competitie ook precies halverwege de ranglijst: 6e van de 11 ploegen. In het nieuwe jaar gaan de heren er weer met goede moed tegenaan.
Doelpunten: Bram van de Ven (12), Hannes van de Ven (5), Sjoerd Bouwmans (5), Anton van de Laar (3), Sahbi Jemai (2), Jorge Carvalho (1), Dennis van der Eerden (1).

Op de foto: Sjoerd Bouwmans
Tip de redactie!