Heemkundekring Schijndel opent website SchijndelWiki

heemkunde-kring-schijndel

Heemkundekring Schijndel en in het bijzonder de werkgroep, heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan SchijndelWiki, een website die bedoeld is om de geschiedenis van Schijndel te ontsluiten en te delen met iedereen. De website is te vinden op: www.schijndelwiki.nl

De officiële lancering stond gepland op 28 maart jl. in ’t Spectrum waar wethouder Harry van Rooijen de opening zou verrichten, maar in verband met het Coronavirus is dat helaas niet doorgegaan. Heemkundekring Schijndel wilde echter niet wachten totdat deze bizarre tijden voorbij zijn en daarom wordt SchijndelWiki op deze wijze gelanceerd.

SchijndelWiki is een online encyclopedie over de geschiedenis van Schijndel. Iedereen kan direct online feitelijke informatie opzoeken en ook toevoegen aan de website. De vele experts die intern én extern aan Heemkundekring Schijndel verbonden zijn, kunnen nu, ieder op hun eigen kennisgebied, historische bevindingen op SchijndelWiki plaatsen. De ene werkgroep kan dat doen in de vorm van tekst en de andere werkgroep kan dat op elk gewenst moment aanvullen met beeldmateriaal, illustraties etc….

SchijndelWiki is niet plaatsgebonden. Schijndelaren die naar elders binnen Nederland zijn verhuisd of zijn geëmigreerd naar het buitenland, kunnen altijd hun bijdrage op SchijndelWiki plaatsen en natuurlijk SchijndelWiki raadplegen.

Een aantal voorbeelden van informatie die je op de website kunt vinden zijn,  ‘Kaarsen, Kousen, Klompen, Hopteelt, Kunst, Houtteelt, Steenfabrieken, Molens, Verenigingsleven en Onderwijs’. Maar er staan ook verhalen in over wanneer er elektrisch licht kwam, roofovervallen, stroperijen, kerkhistorie, het kloosterleven, boekpublicaties, molens, archeologische vondsten, waaronder gouden munten, het openbaar bestuur, de zeeheld Jan van Amstel enz.

SchijndelWiki is een digitale encyclopedie waarin de geschiedenis van Schijndel en zijn inwoners wordt beschreven en geeft iedereen de mogelijkheid zijn of haar kennis over Schijndel met elkaar te delen. Het is niet moeilijk om zelf iets toe te voegen. Ga dus kijken op de site en probeer het rustig uit om iets te plaatsen. Er is een instructiefolder gemaakt om u op weg te helpen en zelf aan de slag te gaan. Die staat op de homepage van de website: www.heemkundekringschijndel.nl

HKS-wiki




Tip de redactie!