Grootste openlucht sportschool van Nederland, maar met respect voor de toegangsregels!

Lekker sporten in de natuur. Staatsbosbeheer ziet het de laatste maanden sterk toenemen. Met name de hoeveelheid mountainbikers, fietsen in steeds grotere getale door de natuurgebieden. Sporten in de natuur juichen we toe, maar wel op de daarvoor bestemde paden en uitgezette MTB-routes.

Grootste openlucht sportschool

De laatste maanden ziet Staatsbosbeheer een sterke toename van sporters en recreanten in de natuurgebieden. Sporten in de mooie Nederlandse natuur juichen we toe. Natuur draagt in belangrijke mate bij aan de gezondheid en vitaliteit van mensen. We zijn dan ook trots op de vele mogelijkheden die we in onze natuurgebieden kunnen bieden. De sterkste toename zien we bij de mountainbikers (MTB’ers).

Plan je route

Lang niet iedereen weet dat mountainbiken op bepaalde plekken niet is toegestaan. Dit kan verschillende redenen hebben. Denk aan de verstoring van vogels in het broedseizoen, van reeën en hun reekalfjes, een ongeschikte grondslag of gevaarlijke situaties die ontstaan op de wandelpaden.

We zien dat veel mensen onbekend zijn met de regels die in de natuurgebieden gelden. Op de entreeborden langs de paden is te lezen wat wel en niet is toegestaan in de diverse terreinen. Met regelmaat worden er handhavingsacties gehouden door de BOA’s (handhaving buitengebied) in de natuurgebieden. Zoals laatst in het Wijboschbroek. Binnen 3 uur tijd werden 10 proces verbalen geschreven, alleen al voor MTB’ers. Wees dus welkom in de natuurgebieden, maar met respect voor de toegangsregels!

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor MTB-routes of andere activiteiten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer kijk op: https://www.staatsbosbeheer.nl/Routes/?routetype
Tip de redactie!