logo welzijn de meijerij

Welzijn de Meierij biedt hulp aan mensen en organisaties in Schijndel en St. Oedenrode die behoefte hebben aan ondersteuning. Daarbij is het Het Steunpunt Vrijwilligerswerk behulpzaam. Wij zoeken voortdurend vrijwilligers in Schijndel die met liefde wat tijd en aandacht willen besteden aan anderen.

Veel ouderen, hulpbehoevenden en gehandicapten vinden het heel fijn als er regelmatig iemand langskomt om een praatje te maken, een kop koffie te drinken, een kaartje te leggen, samen televisie te kijken Of ook samen een activiteit te ondernemen zoals winkelen, wandelen, café bezoeken, naar een voetbalwedstrijd gaan, een dagje te reizen of wat dan ook. Iedereen heeft zo zijn eigen wensen en gewoonten. Wat er uiteindelijk gebeurt, hangt dan ook helemaal af van wat kan en wat je samen fijn vindt om te doen. Natuurlijk, dat is van weerskanten in het begin wat aftasten en aan elkaar wennen. Het Steunpunt Vrijwilligerswerk kan u daarbij helpen en begeleiden. En van tevoren wordt samen met u ook besproken wat u kunt verwachten en wat een ander van u verwacht. Pas daarna worden eventuele vervolgstappen gezet. Bij dit alles mag niet vergeten worden dat u er ook een ander een enorm plezier mee kunt doen zoals een mantelzorger die even ontlast kan worden.

Is dit alleen iets voor vrouwen? Nee, natuurlijk niet. Het kan net zo goed om mannen gaan die bijvoorbeeld iemand willen bezoeken om een kaartje te leggen, tv te kijken, een sportevenement bezoeken enz. Iedereen die iets voor een ander wil betekenen, is bij ons van harte welkom. Uiteraard proberen wij een zo goed mogelijke match te realiseren. Mocht het niet lukken, geen nood. Wij zullen ons best doen om u te begeleiden en met raad en daad bij te staan. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn de Meierij, tel. 073-5441400 of via e-mail: vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl.

Heeft u interesse in andere vrijwilligersactiviteiten, kijk dan ook eens op onze website: www.welzijndemeierij.nl

't Spectrum
Tip de redactie!