Goud voor bakkerij Peter Snijers!

Bakkerij Peter Snijers is bekroond met goud voor een aantal van zijn producten. De bakkerij is beloond met goud voor zijn anijskrollen, ontbijtkoek en eierkoeken.

Om deze erkenning te kunnen ontvangen dient de bakkerij genomineerd te worden bij de website: http://bekroondmetgoud.nl. Dit is een website van het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen. Nadat een bakker genomineerd is voor een Gouden Bekroning, dit kan door een klant zijn maar ook door de bakkerij zelf, dan neemt het Nederlands Bakkerij Centrum contact op met de betreffende bakker. De bakker kan zijn producten dan laten keuren door onafhankelijke keurmeester die het product beoordelen op verschillende onderdelen zoals smaak, malsheid en kleur. Alleen producten die voldoen aan hoge kwaliteitskenmerken mogen de titel “bekroond met goud dragen”. Je kunt deze producten herkennen aan de gouden sticker of de schapkaart in de bakkerij.

De producten die bekroond zijn, mogen de titel “bekroond met goud 6 maanden voeren. Om de titel te behouden moet de bakker zijn producten opnieuw laten keuren door de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum.

Het Nederland Bakkerij Centrum is het kennis- en adviescentrum voor alle bakkers in Nederland. Bij het Nederlands Bakkerij Centrum werken onder andere specialisten op het gebied van bereiding van bakkersproducten. Deze keurmeesters hebben jarenlange ervaring in het keuren van bakkerijproducten. De keuringen bestaan al sinds 1906 met als doel om de producten van de bakker te verbeteren.

Deeg, Bakker
Tip de redactie!