Deze maand was de kick-off van alweer de 5e editie van Stoptober in het Vondelpark in Amsterdam. Een nieuw onderdeel van Stoptober zijn korte filmpjes over smoesjes die vaak worden gebruikt om niet te stoppen met roken. De filmpjes zijn tijdens de kick-off gelanceerd en te vinden op https://stoptober.nl/stoptober-smoesjes/.

Bekende Nederlanders

Ook dit jaar zijn er weer BN’ers, die de uitdaging aangaan om 28 dagen te stoppen met roken: actrice en presentatrice Katja Schuurman, omroep MAX directeur Jan Slagter en journalist Kees van de Spek. Katja Schuurman wil stoppen, omdat ze geen rokende moeder wil zijn. Jan Slagter geeft aan echt verslaafd te zijn aan roken en dat het niet gemakkelijk wordt om te stoppen. Kees van de Spek is, zoals hij het zelf zegt, een trieste gelegenheidsroker. Vaak staat hij alleen ergens te roken en dat moet nu maar eens afgelopen zijn.

Stophuis

Net als vorig jaar zijn er ook weer onbekende Nederlanders die zich de eerste 5 dagen van Stoptober vrijwillig laten opsluiten in het Stophuis. Hier kunnen ze onder begeleiding samen de strijd tegen de sigaret aangaan. Eefje Otten, 38 uit Tilburg, vlogt voor de GGD Hart voor Brabant over haar ervaringen tijden het stoppen met roken. Ze is dit jaar ook deelnemer aan het Stoptoberhuis2018, waarover ze zal vloggen. Volg haar vlog op het GGD-kanaal en op TV.

Tilburg

Verder wordt in Tilburg op woensdag 19 september van 11.00-12,00 in wijkcentrum de spijkerbeemden een bijeenkomst georganiseerd, waar we ook de documentaire Vies-peuk! tonen. Deze gaat over een groep vrouwen uit de wijk Groenewoud in Tilburg die samen de uitdaging aangaan om in het kader van Stoptober 2017 een maand niet te roken. In de documentaire maken we kennis met de zes vrouwen, hun dagelijkse beslommeringen en de ups en downs die het stoppen met roken met zich meebrengen. Ze beginnen vol goede moed, maar zijn ze in staat om de sigaret de baas te blijven?

Oss

In Oss hebben acht mensen zich tijdens een voorlichtingsbijeenkomst aangemeld om gezamenlijk de uitdaging aan te gaan om te stoppen met roken. In samenwerking met Sinefuma en Ons Huis van de wijk (het wijkcentrum in wijk de Ruwaard) wordt voor hen een groepstraining georganiseerd. Meer mensen zijn welkom om zich aan te melden om de groep tot een nog groter succes te brengen. Want hoe groter de groep, hoe groter de kans van slagen!

Rokers die willen meedoen met Stoptober kunnen zich inschrijven via www.stoptober.nl en/of de Stoptober-app.

Sigaretten
Tip de redactie!