Een gezonde bodem en composteren voor iedereen – Lezing NMC en VELT

Op donderdag 8 februari 2018 van 20.00 uur – 22.00 uur organiseert NMC Schijndel samen met VELT een lezing met als thema: “Een gezonde bodem en composteren voor iedereen” 

‘We weten meer over het bewegen van de hemellichamen dan over de grond onder onze voeten’, dat zei Leonardo da Vinci zo’n 500 jaar geleden. In de loop van de eeuwen is er wel enige vooruitgang geboekt, maar pas de laatste jaren, nu wetenschappers bij voorbeeld beschikken over elektronenmicroscopen, komt er dagelijks  kennis bij over het bodemleven. En hoe meer we te weten komen, hoe interessanter het wordt en hoe meer we beseffen dat die kennis cruciaal is voor ons voortbestaan.

Maar ook voor niet-wetenschappers blijkt dit een boeiend onderwerp, zeker voor mensen met een tuin.

De lezing over het bodemvoedselweb van Minke Greve zal niet alleen gaan over de recente ontdekkingen, maar ook over verschillende mogelijkheden om zelf een bijdrage te leveren aan het behoud van de bodemvruchtbaarheid. Het laatste deel van de avond zal gaan over verschillende manieren om compost te maken waarmee we onze tuin gezond kunnen houden.

Minke Greve is een ervaren en enthousiast (moes)tuinierster en geeft cursussen en lezingen over manieren om op een mens- en natuurvriendelijke manier te tuinieren. Dit doet ze, net als tientallen collega’s in België en Nederland, namens Velt: Vereniging voor Ecologisch Leven, Koken en Tuinieren.

De tientallen prachtige boeken en boekjes van Velt over de ecologisch moes- en siertuin en lekker en gezond koken zullen op de avond van de lezing beschikbaar zijn.

Deze lezing is een samenwerking tussen “NMC Schijndel” en “Velt-samen eco actief” . De toegang is gratis voor leden van NMC en Velt. Niet-leden wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

De lezing vindt plaats op donderdag 8 februari 2018 in ’t Spectrum, Steeg 9 te Schijndel.

De avond begint om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur.

Compost
Tip de redactie!