Gezocht: hulpvaardige tuiniersters en tuinierders

logo welzijn de meijerij

Overal beginnen de tuinen uit hun winterslaap te ontwaken. Er komt blad aan de bomen en heesters, bloemen beginnen te bloeien, het gras groeit. Een prachtig gezicht. Mensen stoppen er dan ook veel energie en werk in om de tuin in conditie te houden. Maar wat als je dat zelf niet meer kunt? Dan wil Welzijn de Meierij deze mensen – onder voorwaarden- wel helpen. Maar daar zijn ook weer mensen voor nodig. En juist naar die mensen, vrijwilligers, zijn wij op zoek.

Waar gaat het om?

Vooral ouderen en mensen met een fysieke beperking zijn vaak niet meer in staat zijn om de tuin goed bij te houden. Snoeien, onkruid wieden, planten in de grond zetten, schoffelen, spitten, maaien, het kost allemaal teveel inspanning; of het is domweg niet meer mogelijk. Daarom zoeken wij mannen én vrouwen die graag in de tuin werken en bereid zijn om anderen te helpen en het nodige werk uit te voeren. Wat er gedaan moet worden en hoelang het gaat duren, is van te voren niet precies te zeggen. Dat hangt natuurlijk af van situatie in de tuin zelf en ook van de wensen van de tuineigenaar of – eigenares. En vanzelfsprekend ook van de mogelijkheden die uzelf hebt.

Wat wordt van u verwacht?

Eénmaal per week is er een bijeenkomst van de klussendienst bij Welzijn de Meierij. Daar worden de klussen in onderling overleg verdeeld. Een klus duurt maximaal drie uur en wordt in één dagdeel, bij voorkeur ’s morgens, uitgevoerd. Altijd samen met een andere vrijwilliger. In onderling overleg tussen de twee vrijwilligers en de tuineigenaar/-eigenares worden de datum en tijd bepaald waarop de klus wordt uitgevoerd. Voor het tuingereedschap hoeft u niet te zorgen. Dat is beschikbaar.
Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op met Welzijn de Meierij ( tel.: 073-5441400). Of kijk eens op onze website: www.welzijndemeierij.nl onder Klussendienst. Wij horen graag van u.
Welzijn-de-Meierij_Tuinieren

Tip de redactie!