Op 10 november, de landelijke dag van de mantelzorg, organiseerde de gemeente Schijndel samen met het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn De Meierij een avond voor mantelzorgers.

 ’s Avonds hebben 230 mantelzorgers genoten van een ontspannen en geslaagd feest in de Pleinzaal van ‘t Spectrum. Bij binnenkomst werden zij verwelkomd door Johnny Fernando, zijn ex en zijn nieuwe vlam (artiesten van Het Hollands Café).

Na een welkomstwoord van José Swinkels van het Steunpunt Mantelzorg stak wethouder Eus Witlox namens het gemeentebestuur de mantelzorgers een hart onder de riem en sprak zijn grote respect uit voor hun niet aflatende zorg.

Het Hollands café zorgde voor een avond vol acts en liedjes om naar te luisteren en om uit volle borst mee te zingen. Daarbij werden willekeurig mensen uit het publiek genodigd om zich even een echte artiest te wanen. Op tijd een drankje en een hapje en ter afsluiting een prachtige solo gezongen door Britt van der Eerden, die de avond mee had georganiseerd. Het was een avond van even alle zorgen vergeten, lachen en samen genieten van top-entertainment. Ook waren er enkele medewerkers van het sociaal wijkteam aanwezig; zij traden op als gastvrouw, als helpende hand en als luisterend oor.

Bij het verlaten van het feest kregen de mantelzorgers een waardebon, een roos en twee wenskaarten aangereikt. De kaarten zijn bedoeld om op een ludieke manier aan een bekende te vragen om eens wat voor hen te willen doen. Helpen en zorgen lijkt vanzelfsprekend, maar een keer iets voor jezelf durven vragen is meestal taboe.

Helaas konden niet alle mantelzorgers aanwezig zijn, juist omdat ze moesten mantelzorgen…

Voor hen zijn twee ochtenden en avonden gereserveerd om onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers alsnog hun mantelzorgwaardering op te komen halen.

Dit jaar hebben in Schijndel 540 mensen gereageerd op de uitnodiging voor de mantelzorgwaardering.

We weten dat er veel meer mantelzorgers zijn. Voor velen is het extra zorgen voor iemand zo vanzelfsprekend, dat zij er niet over denken om zich aan te melden als mantelzorger.

Mantelzorg is feitelijk heel normaal. Zodra de zorg teveel van u eist, is het goed te weten dat u er niet alleen voor hoeft te staan, want ‘Mantelzorg doe je samen’.

Voor informatie over mantelzorgondersteuning: het Steunpunt Mantelzorg

Welzijn De Meierij, Steeg 9f, 5482 WN Schijndel, (073) 544 14 00, info@welzijndemeierij.nl
Tip de redactie!