Gemeente Meierijstad doet volop mee aan NLdoet

Met maar liefst 44 klussen doet de gemeente Meierijstad mee aan de vrijwilligersactieNLdoet. Van het schoonmaken van een kunstwerk, het knotten van wilgen, het schoonmaken van dierenverblijven tot de aanleg van een dorpstuin. Inwoners van Meierijstad zetten zich massaal in op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart a.s. Ook de wethouders van Meierijstad doen volop mee.

Op vrijdag 10 maart werkt wethouder Menno Roozendaal 10.30 tot 11.30 uur mee aan het bouwen van een functioneel kunstwerk in Olland. Daarna gaat hij naar wereldhapjesdagen van de Stichting Fairtrade Schijndel. Statushouders, inwoners en vrijwilligers maken hapjes om daarna samen te genieten van een high tea.  Wethouder Eric van den Bogaard zet op vrijdag 10 maart van 10.00 tot 13.00 uur zijn schouders onder een buitenklus aan het Pieter Breughelhuis in Veghel.

Wethouder Harry van Rooijen helpt op zaterdag 11 maart van 10.00 tot 12.00 uur een handje mee bij het inrichten van de Heemtuin in Eerde. Wethouder Eus Witlox is op zaterdag 11 maart van 11.30 tot 12.30 actief in de Dorpstuin in Wijbosch en wethouder Coby van der Pas klust in Sint-Oedenrode.

Het Oranje Fonds organiseert NLdoet dit jaar voor de  13e keer. Tijdens de editie van 2016 zijn ruim 9.000 klussen geklaard. Het Oranje Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten.”

 
Tip de redactie!