Op zaterdag 4 en 11 november 2017 zijn de opendeurendagen, ook in Meierijstad. Huiseigenaren van duurzame huizen in Meierijstad openen hun deuren en delen hun kennis en ervaringen met geïnteresseerden. Duurzaamheid staat hoog op de agenda van het College van B&W van Meierijstad. Gemeente Meierijstad ondersteunt dit initiatief en moedigt haar inwoners aan om hun woning open te stellen.

“Veel mensen willen hun huis wel meer energiezuinig maken, maar weten vaak niet waar te beginnen. We vinden het als gemeente een mooie en laagdrempelige manier voor onze inwoners om elkaar op weg te helpen. Ik hoop dat veel mensen van de gelegenheid gebruik maken om elkaar op te zoeken en ideeën op te doen. En als mensen al veel maatregelen hebben genomen is het natuurlijk prachtig als zij meedoen met hun woning en hun ervaring willen delen” aldus wethouder van Rooijen.

Nieuwbouw én bestaande woningen

Alle kennis en ervaring met het toepassen van duurzame maatregelen zijn welkom. Zowel bij bestaande woningen als nieuwbouw. Denk aan zonnecollectoren, warmtepompen, zonnepanelen, isolatie, gebruik van duurzame materialen en hergebruik van materialen. Van Rooijen: Onze ambitie is dat Meierijstad in 2050 energieneutraal is. De grootste winst is, ook op termijn, te behalen bij energiezuinig maken van de bestaande woningvoorraad. Daarom heeft het college ook voorgesteld om juist die groep over de streep te halen met een verduurzamingssubsidie.”

Aanmelden

De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar huiseigenaren zich het hele jaar door kunnen oriënteren op duurzaam wonen. Inwoners die het leuk vinden om hun kennis en ervaringen op 4 en/of 11 november met anderen te delen kunnen hun huis aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl/meierijstad.Openstellers krijgen een leuk bedankje en maken kans op een weekend weg.

 

 Tip de redactie!