Foto-expositie ‘’Inzoomen op het leven van mensen met dementie’’

Steeds meer mensen met dementie zullen de komende jaren gewoon tussen ons in wonen. Zij willen net als u en ik graag gewoon mee blijven doen in het leven van alledag, ook als het om sporten, kaarten of een andere hobby-uitoefening gaat. En ze willen hulp krijgen als het even wat moeilijk gaat als ze boodschappen doen of iets willen bestellen in een café of restaurant.    

Een mensvriendelijke benadering zorgt er voor dat ook zij er gewoon bij horen.  Wij hopen dat we met de foto-expositie een positieve bijdrage leveren aan de beeldvorming rondom dementie; “een aantal dingen lukken dan misschien wel niet meer zo als voorheen en ook al heb ik dementie, ik blijf gewoon Annie met hobby’s, interesses en talenten”.   

Er zijn 16 fotografen van 5 fotoclubs uit Meierijstad gevraagd om op een bijzondere manier in beeld te brengen hoe mensen na de diagnose dementie hun leven verder leven, nog kunnen genieten, hoe zij mee doen in de maatschappij en om aan de medeburgers te laten zien hoe zij van waarde kunnen zijn, ieder op zijn eigen niveau.  

Op vrijdag 1 september wordt in de bibliotheek Schijndel, Steeg 9 in Schijndel deze foto-expositie “Inzoomen op het leven van mensen met dementie” om 19:30 uur officieel geopend door wethouder Witlox. 

De expositie, een initiatief vanuit de stuurgroep Dementievriendelijk Meierijstad, is dagelijks te bezichtigen van 2 september t/m 25 oktober in de bibliotheek in Schijndel. U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. 

De expositie is gestart op 20 mei in het Pieter Brueghelhuis in Veghel, waarna de foto-expositie in Sint-Oedenrode te bezichtigen was en we sluiten nu af in Schijndel (’t Spectrum).

 

 
Tip de redactie!