De maand december staat meer dan de andere maanden in het teken van de familie. De Filmclub vertoont met dat gegeven op dinsdag 6 december in het City theater de Japanse film ‘Our Little Sister’.
Drie zussen leven samen in een groot huis in de Japanse stad Kamakura. Hoewel hun vader het gezin 15 jaar geleden in de steek liet, trekken ze naar het platteland voor zijn begrafenis, als ze horen dat hij gestorven is. Daar ontmoeten ze voor het eerst hun verlegen halfzus Suzu. Het klikt meteen tussen de vier en de drie oudere zussen besluiten Suzu te vragen om bij hen te komen wonen. Suzu stemt in en voor de vier zussen begint een nieuw leven vol mooie ontdekkingen. De film is gebaseerd op de succesvolle mangareeks van Yoshida Akimi. ‘Our Little Sister’ is een subtiel en innemend drama en laat zien dat eenvoudige schoonheid ons altijd nog kan ontroeren. De Filmclub heeft meerde films vertoond van regisseur Kore-eda. Uit 2004 ‘Nobody Knows’, ‘Still Walking’ uit 2008 en uit 2013 het mooie ‘Like Father, Like Son’. Ook in deze films was het omgaan met je familie het hoofdthema.
Filmclub Schijndel vertoont ‘Our Litle Sister’op dinsdag 6 december in het City theater, aanvang 20.30 uur. Toegang gratis voor leden van de Filmclub. Niet-leden betalen 7,5 euro. Reserveren is niet nodig.

Op de website van de Filmclub www.schijndelfilm.nl staat het filmprogramma voor de komende maanden vermeld.
filmclub-our_little_sister
Tip de redactie!