Veel ereplaatsen zwemmers SWNZ bij eerste competitiewedstrijd

neptunes 58 schijndel

Zondag 1 oktober werd de eerste ronde van de C-competitie gezwommen. SWNZ (Neptunus ’58 uit Schijndel en Zegenwerp uit Sint-Michielsgestel) organiseerde deze wedstrijd in Boxtel en kreeg de Dommelbaarzen uit Vught en ZV Wijchen uit Wijchen op bezoek. De 51 zwemmers van SWNZ zorgden voor 70 nieuwe persoonlijke records, veertien overwinningen, twaalf tweede plaatsen en veertien derde plaatsen. In de C-competitie, waarin dertig teams uit heel Nederland zwemmen, staat SWNZ keurig op een zesde plaats. De volgende ronde is pas in het nieuwe jaar, in het tweede weekend van januari.

De middag begon met een schitterende overwinning voor de meisjes tot en met dertien jaar op de 4 x 100 vrij. SWNZ 1, met Britt Bakers, Naomi Janssen, Anouk Hacken en Iris van der Aa was het snelste en bleef zeven seconden onder de inschrijftijd. SWNZ 2, met Isabella Juárez Galeana, Nena van der Tasnim Bezbiz (50 vrij en 100 wissel) Floor Rüwen (100 school en 100 wissel) en Lisa Verheij (200 vrij en 100 school) tekenden voor twee overwinningen. Pauline van Dam (winst op de 400 vrij en tweede op de 100 wissel), Mirelle de Kort (eerste 200 school en tweede 100 rug) en Isa Schellekens (eerste 100 rug en tweede 200 school) behaalden ook twee ereplaatsen. Raga Flores won de 50 rug en werd derde op de 100 school en 100 wissel. Iris van der Aa was de beste op de 100 rug en de nummer drie op de 100 vlinder, terwijl Naomi Janssen precies het omgekeerde resultaat haalde. In diezelfde categorie zwom Britt Bakers tweemaal de tweede tijd. Hermie Minkels werd tweede op de 50 rug en derde op de 400 vrij, Lisa Maas tweede op de 50 vrij en derde op de 100 wissel, Robin Hilgerdenaar tweede op de 100 school en derde op de 50 rug en tot slot Selina Janssen tweede op de 50 rug en derde op de 400 vrij. Jelle Rutten werd op zowel de 200 vrij als de 100 school. Esmee Bakers werd tweede op de 100 school, voor Anne van der Aa. Juul Schellekens zwom de tweede tijd op de 100 wissel. Tot slot was er nog een derde plaats voor Anouk van Lokven op de 100 school en Rianne Slabbers op de 100 wissel.

De afsluiter van de middag waren estafettes. De dames 4 x 100 wissel behaalden de plaatsen 1 en 2. De winst was voor Isa, Mirelle, Alma Janssen en Pauline. Team twee bestond uit Rianne, Floor, Sandra Schellekens en Lisa. Het derde damesteam, met Esmee, Anne, Emma Verhoeven en Selina werd vijfde. Bij de 4 x 100 vrij heren werd het eerste team Rik op het Veld, Hermie, Guy Huijsmans en Raga) helaas gediskwalificeerd vanwege een te snelle overname, anders was er een tweede plaats. Het tweede team, met Jesse Hoksbergen, Guus Verhoeven, Jelle en Roel van der Kleij eindigde als vierde.

Volledige uitslag op http://zwemmenswnz.blogspot.nl/
Tip de redactie!