Vier wielerverenigingen in het district Zuid-Oost hebben de handen in één geslagen en gezamenlijk een wielerploeg opgericht voor beloften en elite-renners onder de naam BHST Cycling Team. Op initiatief van RTC trainer Twan van Gestel zijn in het najaar van 2020 diverse verenigingen uit district Zuid-Oost om de tafel gaan zitten met betrekking tot de toekomst van tweedejaars junioren en de belofte renners die lid zijn van de diverse verenigingen in het district.

Wielerclubs zien dat het ledenaantal in de categorie beloften en elite-renners afneemt, waardoor er diverse verenigingen niet in staat zijn om met een volledig team deel te nemen aan diverse klassiekers en etappewedstrijden gedurende het seizoen. Het gevolg hiervan was dat belofte renners hun heil vaak ergens anders gingen zoeken wat niet goed was voor de wielersport in de eigen regio.

Om de belofte en elite-renners van de verenigingen toch een mooi programma te bieden en er voor te zorgen dat ze behouden blijven voor hun eigen vereniging, zijn uiteindelijk vier verenigingen uit het district een samenwerkingsverband aan gegaan. Een samenwerkingsverband zoals men dat ook al in diverse andere districten ziet.

TWC Het Snelle Wiel (Bladel), R&TC Buitenlust (Helmond), Wielervereniging Schijndel (Schijndel) en TWC Pijnenburg (Tilburg) nemen via een stichting in 2021 met het BHST Cycling Team deel aan de clubcompetitie en diverse andere klassiekers en etappewedstrijden.

Deze vier gerenommeerde verenigingen, die het opleiden van wielrenners vanaf de jeugd tot doel  stellen, hebben hun opleidingstraject nu uitgebreid tot en met de elite categorie.

De ploeg met de teamleden zal op een later tijdstip worden voor gesteld aan het publiek indien de coronamaatregelen het toe laten.

Het BHST Cycling Team 2021 zal bestaan uit:

Renners:
Kinley Bijl (Valkenswaard)
Jochem Crusio (Tilburg)
Jarno van Esch (Sint Oedenrode)
Youri van Esch (Sint Oedenrode)
Stijn Hanegraaf (Heeswijk-Dinther)
Tom Henst (Asten)
Jens van Korven (Diessen)
Mika Sardina (Helmond)
Teun Teulings (Breugel)
Marijn van Vlerken (Aarle-Rixtel)
Jarno Zondag (Dongen)

Begeleiding:
Ferdi Frijters (ploegleider)
Jeroen Welte (teamleider)
Erwin van de Ven (trainer)
Peter Artz (mecanicien)

Technische commissie:
Michel Jeuken
Carlo Leijten
Angelo van Melis
Thijs van der Schoot

Bestuur stichting BHST Cycling:
Antoine van Heertum (voorzitter)
Jurgen van Limpt (secretaris)
Erwin Rijkers (penningmeester)
Mark Olieslagers (bestuurslid, contactpersoon TC)

wv schijndel rookvrij
Tip de redactie!