Op donderdag 1 November vond de officiële opening plaats van het watertappunt op het Elde College in Schijndel. Eus Witlox wethouder van Zorg, volkshuisvesting en volksgezondheid deed dit door samen met leerlingen de eerste flesjes te vullen.

Nederland behoort tot de top van de wereld op het gebied van kraanwaterkwaliteit. Kraanwater bevat mineralen die ons lichaam nodig heeft en is de goedkoopste dorstlesser. En het mooiste: het is overal beschikbaar, nu dus ook d.m.v. een watertappunt op het Elde College. Makkelijker én gezonder. Gewoon DrinkWater uit de kraan!

Het watertappunt is een cadeau van de ouderraad. Om alle leerlingen er van bewust te maken om gezond(er) te leven en te stimuleren om meer water te drinken i.p.v. de gebruikelijke frisdranken.  In het kader van “Gezonde School” en de visie van Meierijstad vond de ouderraad het een goed idee om een watertappunten aan het Elde cadeau te doen. Men hoopt dan ook dat de leerlingen veel gebruik zullen maken van dit “gezonde” cadeau, aldus Wendy Verboom voorzitter van de ouderraad.

Ook de school is uiteraard blij met de komst van het watertappunt. Het Elde College heeft structurele aandacht voor de gezondheid van jongeren. Ze zijn een rookvrije school en dragen met trots het predicaat Gezonde Schoolkantine. Ze hebben een gezond aanbod in onze schoolkantine. Maar ze doen meer: zo hebben ze bijvoorbeeld in hun lessen Biologie aandacht voor een gezonde leefstijl. Daarnaast zijn ze een sportieve school en heeft bijvoorbeeld ieder internationaliseringsproject een sportief element en nemen ze deel aan diversie toernooien zoals het schoolhockeytoernooi of nationale voetbaltoernooien.
Tip de redactie!