Dodenherdenking en Bevrijdingsdag in Meierijstad

logo Gemeente Meierijstad

Dodenherdenking

Dodenherdenking 2020 zal in Meierijstad een geheel ander karakter kennen dan in voorgaande jaren. Meierijstad besteedt via film aandacht aan Dodenherdenking. Een deel van deze film wordt vooraf opgenomen, een ander deel op 4 mei. Burgemeester Van Rooij legt in de ochtend van 4 mei bij zeven verschillende oorlogsmonumenten in Meierijstad een krans. Dat doet hij in aanwezigheid van één vertegenwoordiger van het lokale comité dat normaliter de herdenking organiseert en een wethouder. Van deze kransleggingen worden eveneens filmopnames gemaakt. Van alle filmopnames samen wordt één film gemaakt die rond 18.00 uur op www.meierijstad.nl en ook op de social mediapagina’s van Meierijstad geplaatst wordt. De film zal rond hetzelfde tijdstip verspreid worden onder de pers.

Bloemen leggen

Alle inwoners van Meierijstad worden uitgenodigd om gedurende de gehele dag zelf bloemen te leggen bij de verschillende oorlogsmonumenten of oorlogsgraven die Meierijstad kent. Wij verzoeken mensen wel om de op dat moment geldende RIVM-richtlijnen in acht te nemen.

Vlag halfstok

De gemeente Meierijstad verzoekt iedereen om de vlag halfstok te hangen. Dit kan vanaf zonsopkomst tot zonsondergang.

Oproep tot spelen taptoe

Er is een landelijke oproep tot het spelen van de taptoe uitgegaan. De gemeente Meierijstad hoopt dat daaraan vele trompettisten gehoor zullen geven zodat op 4 mei om 19.58 uur op vele plaatsen de taptoe zal klinken. Uiteraard gaan wij ervanuit dat de mensen die hieraan hun medewerking verlenen de geldende RIVM-richtlijnen in acht nemen.

Bevrijdingsdag

De gemeente Meierijstad viert normaliter de bevrijding in september/oktober. Voor 5 mei 2020 beperkt de gemeente Meierijstad zich tot het doen van een oproep tot het uitsteken van de vlag.

Dodenherdenking
Tip de redactie!