Dirk Paagman schrijft nieuw boek “De Bevrijders van Schijndel”

Schijndelaar Dirk Paagman heeft een nieuw boek geschreven “De Bevrijders van Schijndel”,  over de bevrijdingsmaanden waarin Schijndel werd verlost van de bezetters. Het boek richt zich op de maanden september en oktober 1944 en geeft een nauwgezette reconstructie van de heftige gevechten in en rond Schijndel en  gaat tevens dieper in op wie de Amerikaanse parachutisten van de 501 PIR en de Britse manschappen van de de 51st Highland Division waren.

Het boek bevat veel uniek fotomateriaal, kaarten in kleur en kaders om de strijd zo goed mogelijk uit te leggen. Met een hardcover kaft, geplastificeerd papier en 230 pagina’s een prachtig boek als naslagwerk, voor iedereen met een hart voor de geschiedenis.

Het boek zal gepresenteerd worden na de dodenherdenking om 20.00 uur bij de Eerdse Molen op 4 mei a.s.. Dit is ook het eerste verkoopmoment voor het boekt, dat te verkrijgen zal zijn voor €30,-.  Op zondag 5 mei zal het boek vanaf 15.00 uur ook te koop zijn bij het bevrijdingsfestival “Fier op vrijheid 2.0” dat gehouden wordt bij Casa del Arte. Later zullen er nog meerdere verkoopmomenten komen.

Tip de redactie!