Dik verdiende winst voor dames Zephyr

logo-zephyr-Schijndel

De eerste wedstrijd in februari mochten de dames van Zephyr een wedstrijd spelen tegen Elshout. Deze is in Drunen gespeeld op zaterdagavond 3 februari. Het eerste doelpunt van de avond wordt gemaakt door Esther van Eggelen. De dames van Elshout hebben een aantal minuten later hierop een antwoord en maken er 1-1 van. Direct daarna maakt Sonja van Hamond een mooi doelpunt vanaf de cirkel. Maar helaas slaagt Elshout erin om de keepster Loes Ketelaars te passeren. Vanaf de hoek wordt de 3-2 gescoord door Marieke van Thiel en daarna wederom uit de hoek door Alisha de Wit. Elshout scoort, maar Marieke van Thiel scoort nogmaals. Het staat 5-3. Vanaf de opbouw wordt er met een afstandschot gescoord door Elshout. De dames van beide kanten zijn erg fanatiek en er wordt goed verdedigd. Door een fout in het verdedigen aan de kant van Zephyr krijgt Elshout een penalty. Dit zorgt ervoor dat Elshout en Zephyr op een gelijkspel komen te staan. Helaas scoort Elshout direct erna nog een doelpunt, maar Esther van Eggelen heeft daarop een antwoord en maakt een prachtig doelpunt door weg te draaien van de verdediging. Elshout scoort nogmaals, maar ook Sonja van Hamond scoort. Wederom gelijkspel, 7-7. Zephyr begint wat slordiger te spelen, balverlies en te snel willen afronden en hier maakt Elshout goed gebruik van. Ze scoren vijf keer achter elkaar en daardoor gaat Zephyr met een achterstand de rust in. Ruststand: 12-7.

Loes Ketelaars ruilt het keeperstenue met Esther van Eggelen. De eerste goal in de tweede helft wordt gemaakt door Marieke van Thiel vanuit het midden. Elshout scoort, maar Anouk van Os legt de bal in het doel met een boogballetje. Zephyr is hard aan het knokken en zeer goed aan het verdedigen, Elshout komt er niet doorheen. Marieke van Thiel en Melania Moraru scoren, het staat 11-13. Er wordt een verdedigende fout gemaakt door Elshout en Zephyr krijgt een penalty die Sonja van Hamond prachtig afrond. Sonja van Hamond vond dat nog niet genoeg en maakte direct de gelijkmaker, 13-13. Het is enorm spannend en beide teams worden extra fanatiek. Marieke van Thiel scoort met een onverwachtste bal tussen de verdediging door. Helaas breekt Elshout door de verdediging heen en scoort. Anouk van Os ziet dat Sonja van Hamond vrij staat op de cirkel, met een mooie aangooi kan Sonja van Hamond de bal in de goal gooien. Opnieuw scoort zij vanaf de cirkel waardoor het 14-16 is. Met nog vijf minuten op de klok is het zeer spannend. Helaas weet Elshout nogmaals te scoren. Van beide kanten worden er een aantal aanvallen niet afgerond. Marieke van Thiel scoort het 17e doelpunt voor Zephyr waardoor de stand op 15-17 komt. Elshout scoort nog één keer, maar dan luidt het eindsignaal. De dames van Zephyr hebben hard geknokt en hebben daarom dik verdiend gewonnen!