De Schaapskooi winnaar 100 Mooiste van Meierijstad

De Schaapskooi in Schijndel is de winnaar geworden bij de uitverkiezing van 100 mooiste plekken in Meierijstad. Dit werd vanmorgen bekend gemaakt tijdens een ontbijt in de Schaapskooi. Na veel wikken en wegen koos de jury bestaande uit, Coby van der Pas (wethouder Recreatie &
Toerisme); Rolf Vonk Erfgoed Brabant); Geert Maas (gids) en Jeanne Wijnakker (voormalig coördinator VVV Sint-Oedenrode) vol overtuiging voor de onderstaande 5 winnaars. De jury ontving ruim 200 inzendingen van inwoners van Meierijstad die hun inzending samen lieten gaan met vaak persoonlijke verhalen om hun keuze voor juist die plek te motiveren.

Dit was ook een belangrijk uitgangspunt voor de jury bij het bepalen van de winnende plekken. Daarbij heeft de jury een aantal zaken meegenomen: is het een plek met een herinnering of een verhaal dat voor veel inwoners van Meierijstad van waarde is? Is het een ontmoetingsplek die voor veel van onze inwoners van betekenis kan zijn? En is het een plek met een belofte? Met andere woorden: speelt de verbinding tussen verleden, heden en toekomst een rol? Of de verbinding tussen onze inwoners of onze kernen? Wat de jury ook heeft meegewogen, is of een verhaal authentiek is en of het goed en mooi is weergegeven. De jury liet ook weten dat bij de nominatie’s plekken uit alle kernen van Meierijstad zijn genoemd.

Uiteindelijk koos de jury voor deze 5 winnaars:

1e prijs: Trudy Koop met De Schaapskooi in Wijbosch
2e prijs; Michelle van Iersel met de Helden van Kien in het streekpark de Kienehoef in Sint-Oedenrode
3e prijs: Heemkundekring Vehchele met het Klooster van de Zusters Franciscanessen met de Franciscushof in Veghel
4e prijs: Frans Kuijpers met de Korenmolen De Hoop in Keldonk
5e prijs: Yvonne van Abeelen met bushalte Steeg aan de Structuurweg in Schijndel

Bekijk hieronder de foto’s van de uitreiking en het ontbijt bij de Schaapskooi in Schijndel.





Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank

Tip de redactie!