logo welzijn de meijerij, WdM 1

Het steunpunt mantelzorg van Welzijn De Meierij is in samenwerking met collega’s van gemeente Meierijstad gestart met een belronde naar mantelzorgers van Schijndel en Sint-Oedenrode. Ook in Veghel worden de mantelzorgers gebeld door samenwerkingspartner Ons Welzijn.

Het Steunpunt wil juist nu klaar staan voor de mantelzorgers. Met deze belronde wordt een luisterend oor geboden en waar nodig worden mantelzorgers geïnformeerd over passende ondersteuning. Van de mantelzorgers die men reeds gesproken heeft, is het bewonderenswaardig hoe zij omgaan met de gehele situatie. Veel mantelzorgers stellen het op prijs dat er oprecht naar hun verhaal geluisterd wordt. Gelukkig komt er in Nederland, steeds meer aandacht voor mantelzorgers!

U bent mantelzorger wanneer u minimaal 8 uur per week gedurende minimaal 3 maanden iemand verzorgt en/of ondersteunt, omdat hij/zij chronisch ziek is, een psychische aandoening of handicap heeft. Bent of kent u een mantelzorger die nog niet geregistreerd staat bij het steunpunt van Welzijn De Meierij? Laat hem/haar dan registreren. Dit kan door het registratieformulier in te vullen op de website van de gemeente: www.meierijstad.nl/mantelzorg

Mocht dit niet mogelijk zijn of heeft u een andere vraag, neem dan contact met het Steunpunt op via telefoonnummer: 073-5441400.




Tip de redactie!