Algemeen directeur Skopos Marcel van den Hoven vertrekt naar Stichting Tangent in Tilburg

Skopos logo

Algemeen directeur Marcel van den Hoven van Skopos heeft besloten om na 4 jaar de organisatie te gaan verlaten. Marcel doet dit omdat hij een nieuwe baan heeft geaccepteerd in de gemeente Tilburg waar hij vandaan komt. Hij gaat werken bij de stichting Tangent die in Tilburg, Goirle en  Gilze Rijen 16 basisscholen onder zich heeft. Marcel zal per 1 oktober de functie van bestuursvoorzitter op zich nemen en wordt hiermee de rechtstreekse gesprekspartner voor de gemeente Tilburg. In verband hiermee zal Marcel na 17 jaar ook stoppen met zijn raadslidmaatschap voor het CDA in Tilburg omdat hij vindt dat deze niet te verenigen valt met zijn nieuwe functie.

In de afgelopen 4 jaar was Marcel kartrekker voor het opstellen, vastellen en uitvoeren van het nieuwe beleidsplan “Gretig Groeien” wat Skopos heeft opgesteld en in 2017 is vastgesteld voor het Schijndelse basisonderwijs. Dit gebeurde na een uitgebreid participatietraject waarbij alle betrokkenen bij het Schijndelse basisonderwijs de mogelijkheid kregen om mee te praten over het nieuwe beleidsplan. Uitgangspunt van het beleidsplan is dat kinderen worden voorbereidt met inspirerend onderwijs op het kunnen participeren in een veranderende samenleving door het ontwikkelen van hun talenten en door hen uit te dagen en te begeleiden in hun hun persoonlijke groei.

Marcel heeft de raad van toezicht van Skopos  geïnformeerd over zijn vertrek dat uiterlijk per 1 oktober een feit zal zijn. Het begrijpt dat het een lastige periode is, zo met de vakantieperiode in aantocht, maar hij kon deze kans niet voorbij laten gaan om in zijn eigen Tilburg het basisonderwijs verder mee vorm te gaan geven en aan de slag te gaan met de uitdagingen die daar liggen.

De raad van toezicht zal op korte termijn gaan bezien welke actie’s genomen moeten gaan worden om een vervanger te vinden voor Marcel.
Tip de redactie!