Schaapskooi-Schijndel-logo

Op 2 en 8 april zijn er weer “Lammetjesdagen”  op de Schaapskooi. Tijdens deze dagen kunnen kinderen knuffelen met de lammetjes. Deze dagen zijn vaak erg druk bezocht. Wilt u uw  kind(eren) rustig en vaker met de lammetjes van de Schaapskooi laten knuffelen? Doe dan mee aan het project ‘Adopteer een lammetje’ waarmee u direct de Schaapskooi steunt.

Hierbij kunt u een lammetje naar keuze adopteren voor €20,- voor de periode tot eind mei. Met deze opbrengsten worden de lammetjes verzorgd en wordt gewerkt aan het behoud van zeldzame rassen.

Op vertoon van het geboortekaartje kunt u uw geadopteerde lammetje bezoeken. De bezoektijden van de lammetjes zijn maart en april op dinsdagen van 10.00-12.00 uur en op woensdagen van 13.00-15.00 uur. In mei zal er weer begraasd gaan worden en zijn onze bezoektijden op woensdagen en zaterdagen van 13.30-15.30 uur.

Op 30 mei worden de lammetjes gespeend en verhuizen ze naar een andere wei. Dat is tevens het einde van de lammerperiode en daarna zal men weer dagelijks met de kudde gaan begrazen in het Wijboschbroek of in de Smaldonk.

Schaapskooi Schijndel

Tip de redactie!