Filmclub Schijndel

Filmclub Schijndel heeft de maand maart uitgeroepen tot de maand van de vrouwenfilms. Moedige, krachtige vrouwen spelen de hoofdrol in de vier films die vertoond gaan worden. Zo ook in A United Kingdom, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een Botswaanse prins en een jonge vrouw uit Londen, dat in de jaren ’40 internationale opschudding veroorzaakte.

In 1947 ontmoet Seretse Khama, de prins van Botswana, Ruth Williams, een Londense kantoorbediende. Bevrijd door de sociale veranderingen van vlak na de oorlog voelen ze zich direct tot elkaar aangetrokken: zij door zijn hoop op een betere wereld, hij door haar verlangen deze wereld te omarmen. Ondanks hun verschillen zijn ze elkaars gelijken. Het geplande huwelijk stoot op veel verzet; niet alleen van hun families, maar ook van de Britse en zelfs Zuid Afrikaanse regering. Het idee van een bi-raciaal echtpaar dat het buurland regeert van een republiek waar onlangs de apartheid werd ingevoerd is ondenkbaar. Diplomatieke druk of niet, Seretse en Ruth twijfelen nooit aan hun liefde voor elkaar. De strijd voor een leven samen veranderde hun land voor eeuwig en inspireerde de wereld.

A United Kingdom is te zien op dinsdag 6 maart, 20.30 uur in het City Theater. Reserveren voor deze film is niet nodig. Voor leden is de toegang gratis, niet leden betalen 8 euro. Meer informatie over de film, over lidmaatschap en de Filmclub is te verkrijgen via www.schijndelfilm.nl.
Tip de redactie!