9 tips om inbraak tijdens je vakantie te voorkomen

De komende weken gaan veel mensen lekker op vakantie, maar inbrekers niet. Zij weten dat dit de periode is om hun slag te slaan. U kunt dat voorkomen door eenaantal eenvoudige maatregelen te nemen, waarmee u de kans op inbraak verkleint. Want ook al heeft u een inboedelverzekering, u maakt er liever geen gebruik van.

1. Laat niet via de voicemail of op social media weten dat u met vakantie bent. Inbrekers zitten helaas ook op Facebook en Twitter.
2. Zorg dat uw huis een bewoonde indruk geeft. Laat wat kopjes op het aanrecht staan en leg de krant op tafel. Ook kunt u een tijdschakelaar instellen, waarmee een paar lampen af en toe aan gaan. Zo lijkt het alsof er mensen thuis zijn.
3. Laat iemand de post weghalen zodat er geen stapels achter de deur liggen. Die kunnen ze goed zien als u een voordeur met glas hebt.
4. Zorg dat de ramen en deuren goed zijn afgesloten. Goede sloten zijn hierbij natuurlijk van belang. Met een Politiekeurmerk Veilig Wonen krijgt u vaak korting op de inboedelverzekering.
5. Hoe beter uw huis zichtbaar is vanaf de weg, hoe minder groot de kans op inbraak. Knip de heg dus even bij en laat de gordijnen open.
6. Heeft een oprit? Laat de buren er af en toe hun auto parkeren, zodat het lijkt of er iemand thuis is.
7. Sein de buren in zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden.
8. Berg kostbare spullen goed op, zodat ze niet vanaf de straat te zien zijn.
9. Buitenverlichting met een sensor schrikt inbrekers af.

Deur-sleutel
Tip de redactie!