Zwak optreden heren Zephyr

logo-zephyr-Schijndel

Nog twee wedstrijdjes te gaan en dan zit het handbalseizoen er weer op. De heren van Zephyr presteren wisselvallig. Mooie overwinningen worden afgewisseld met matige wedstrijden. De laatste twee wedstrijden willen de heren winnen om het seizoen nog mooi af te sluiten. Aan hun stand zijn ze dat ook verplicht, zeker afgelopen zaterdag toen Dos’80 uit Heesch, de nummer laatst, langs kwam.

Maar dat Dos’80 een taaie tegenstander was, wist Zephyr al langer. Ze beschikken vooral over één sterke schutter die ook deze wedstrijd lastig in bedwang was te houden. Hij zette de uitploeg 0-2 voor en toen liep Zephyr meteen achter de feiten aan. Bram van de Ven wist de eerste doelpunten voor Zephyr te maken en ook Jorge Carvalho en Anton van de Laar scoorden uit hun hoeken zodat de stand 6-7 werd. Toen sloeg Dos’80 een gaatje naar 6-10, dat Zephyr ook weer wist te dichten. Maar het ging allemaal erg moeizaam. Verdedigend stond Zephyr niet sterk en aanvallend was ook niet het spel dat het publiek van de Schijndelnaren gewend was. De teams gingen rusten met een 11-12 voorsprong voor Dos’80.

Zephyr startte de eerste helft iets scherper en pakte een kleine voorsprong. Goals van Geert van den Oetelaar en Hannes van de Ven zorgde voor 15-13. Maar weer kon Zephyr dit spel niet volhouden. De tegenstander kwam terug en wist telkens een kleine marge van één of twee doelpunten te behouden. Het aanvalsspel van Zephyr werd beter omdat er sneller gespeeld werd, maar verdedigend kon Dos’80 telkens een gaatje vinden en bleven ook zij scoren. Vanaf 22-22 werd het erg spannend. Er waren nog tien minuten te gaan en iedere aanval wisten beide teams te scoren. Ze liepen gelijk op tot 27-27, maar met nog twee minuten te spelen miste Zephyr en zag Dos haar kans schoon om een voorsprong van twee punten te pakken. Dat gaven ze niet meer weg. Zephyr verloor deze zwakke wedstrijd met 28-30 en dat zorgde voor een zware kater bij de spelers.

Doelpunten: Anton van de Laar (5), Bram van de Ven (4), Jorge Carvalho (4), Sjoerd Bouwmans (4), Hannes van de Ven (4), Pieter Smits (3), Geert van den Oetelaar (2), Dennis van der Eerden (2).