Wedstrijdverslag: Schijndel/DeWit wint 2 keer binnen 4 dagen

Logo_RKSV_Schijndel

Schijndel/DeWit heeft na de winst van afgelopen donderdag ook bij BMC in Berlicum de strijd in haar voordeel weten te beslissen met 1-2.

Bij Schijndel/DeWit was keeper Dennis Schoenmakers weer hersteld van zijn blessure en Dani van Wijk verving de nog geblesseerde Stan Guns. Thomas Jan van Raaij was geschorst voor deze wedstrijd en zijn vervanger was Max Meppelenbroek die een prima partij vertolkte. Op het warme kunstgras gingen beide partijen vol overgave van start en de eerste kans was voor BMC maar de verdediging voorkwam erger. BMC wordt geleidelijk sterker met verzorgder voetbal maar de inzet van Schijndel/DeWit voorkwam erger. In de 35e minuut wordt een zuiver doelpunt van Tommy van Schijndel onterecht voor buitenspel afgekeurd. Een minuut later komt een perfecte dieptepass bij Tjeerd Pijnenburg en uit zijn voorzet scoort Kaj de Visser de 0-1. BMC gaat op zoek naar de gelijkmaker en in de laatste minuut voor rust wordt een prachtige aanval beloont met de toch wel verdiende gelijkmaker 1-1.

RKSV Schijndel/De Wit, Voetbal

Na de rust zonder wissels volgt meteen een mooie aanval van BMC maar keeper Schoenmakers redt prima op deze inzet. Schijndel/DeWit komt moeilijk onder de druk uit en er volgen kort achter elkaar 2 gevaarlijke corners maar de verdediging staat paraat. In de 70e minuut wisselt trainer van Alebeek de moe gestreden maar goed presterende Max Meppelenbroek voor Bas Wagenaars en direct daarna volgt een grote kans voor Kaj de Visser na een uitstekende pass van Tjeerd Pijnenburg. Ook BMC blijft gevaarlijk maar de verdediging met keeper Schoenmakers aan het hoofd geeft geen krimp. Even later levert nog een kans voor Bas Wagenaars niets op en in de 82e minuut volgt nog een wissel en komt Vincent van Rozendaal Dani van Wijk vervangen. Een paar minuten later komt een mooie pass van Bas Wagemakers op maat aan bij Kaj de Visser en deze brengt de stand verdiend op 1-2. Kaj de Visser wordt nog vervangen door Jordy Broks en Schijndel/DeWit trekt de overwinning over de streep.

Tegen een voor de rust iets beter voetballend BMC wordt na de rust door beter spel van Schijndel/DeWit de wedstrijd op karakter en inzet van iedereen tot een goed einde gebracht.