Waar normaal de gezellige drukte is, is het nu stil. Zo ook bij Rockcafé De Holy Cow. Hier worden regelmatig ook spellen gespeeld, darten, biljarten, kaarten, keezbordspel; onder het genot van een drankje en vaak een snackie.

Ook Mark en Marianne missen hun gasten. Waar Mark, samen met Maarten Tegenbosch, al online Schneider proeverijen organiseert, bedacht Marianne ook een avondje om bezig te blijven. Vanuit huis een spelletje spelen met Mama Koe, zoals velen haar ook wel kennen.
In 2010 begon Marianne ook met de Holy Cow’s Quiz (met een knipoog), maar door de vele quizzen in de regio (en door drukte van mede organisator) was de laatste Holy Cow’s Quiz in 2018. De enige ‘quiz’ die nog wel jaarlijks terugkomt is de carnavalskwis. Ook nu zijn er veel online quizzen die plaatsvinden. “En die van ons waren altijd met een knipoog in de kroeg, dat gevoel krijg je natuurlijk niet online.” Aldus Marianne. “Dus laten we dat over aan de professional in de regio: Pubquiz Brabant.”

Maar welk spel gaan we dan spelen? Samen met Marieke (mede-organisator van de carnavalskwis) heeft Marianne met een Holy Cow’s variant van kraak-de-kluis bedacht. “Holy Cow’s variant betekent gewoon lekker op onze manier en niet dat het alleen over de Holy Cow gaat.” Zegt Marianne. Door verschillende opdrachten goed te maken, krijgt het team via app letters. Alle letters samen vormen een vraag. Het antwoord op de vraag is de sleutel die de kluis kan openen. En in de kluis ligt een tegoedbon van 100 euro (te besteden bij de Holy Cow, zodra ze weer open zijn).

De Holy Cow’s Kraak-de-Kluis vindt plaats op zaterdag 16 mei vanaf 20:00uur. Inschrijven kan t/m 14 mei door een mail te sturen naar mamakoe105@gmail.com. Met daarin teamnaam, naam, mobiel nummer teamcaptain en thuisadres. Want de inschrijving kost 17,50 euro per team, hiervoor krijg je ook een pakketje thuis gebracht met daarin 2 desperados, 2 budweiser, Schneider Helle Weisse en versnapering van Kaas & Co. Wil je meer versnapering en bier, dan mag je uiteraard ook meerdere ‘pakketten’ bestellen.
Tip de redactie!