WV Schijndel start met vrouwenteam

logo wielervereniging schijndel

In de afgelopen jaren is Wielervereniging Schijndel druk geweest met de opleiding van renners en rensters. Al enkele jaren geeft de vereniging naast de nieuweling mannen, junior mannen en beloften mannen ook ruim aandacht aan de categorieën nieuweling-meisjes en junior-vrouwen. De extra aandacht heeft al enkele nationale titels en diverse andere mooie prestaties opgeleverd.

Bij de mannen junioren wordt er na hun overgang naar de beloften een mooi programma geboden. Dit is bij de beloften-vrouwen nog niet het geval. Daar wil WV Schijndel verandering in gaan brengen. De vereniging zal met ingang van 2020 ook met een vrouwenteam een nationaal en internationaal programma gaan rijden, waarbij het bestuur als voorwaarde heeft gesteld dat dit niet ten koste mag gaan van alle categorieën die nu al ondersteund worden.

Om het programma voor het vrouwenteam mogelijk te maken is men daarom op zoek gegaan naar extra (financiële) ondersteuning. Deze heeft men gevonden bij o.a. de firma Jozon. Behalve Jozon zullen de volgende bedrijven dit initiatief ook ondersteunen: Output professional video, Audio & Lighting, ZZPR.nl en Van Doorn Infra. Deze bedrijven hebben toegezegd om de ploeg de komende 3 jaar te willen ondersteunen. Ook lopen er nog gesprekken met andere bedrijven die mogelijk als co-sponsor willen gaan optreden.

Erik Lathouwers zal het vrouwenteam als ploegleider gaan begeleiden. De verdere invulling van de technische staf is nog onderwerp van gesprek.
Tip de redactie!