Wereldlichtjesdag 2019 – Stilstaan bij elk kind dat gemist wordt

Zondagavond 8 december werden om 19.00 uur in de Kloosterkapel van Annahof-St.Barbara er kaarsjes gebrand voor alle overleden kinderen.

Dit samenzijn is door vele ouders, broertjes en zusjes, grootouders en andere betrokkenen bijgewoond. Om 18.30 uur is zangeres Simone Slegers dit samenzijn sfeervol begonnen met het prachtige lied “Samenzijn”. Aansluitend is er door de ouders of andere gezinsleden een houten sterretje in de kerstboom gehangen ter nagedachtenis aan hun kind. Na meerdere mooie woorden, doormiddel van verhalen en gedichten, zijn rondom 19.00 uur alle kaarsjes met de namen van de overleden kinderen één voor één opgenoemd en aangestoken en is ter afsluiting van dit ritueel het prachtige WereldLichtjesDag lied Precious Child live gezongen.

Na afloop was er voor iedereen koffie, thee, warme chocomelk en koekjes, en zijn er door velen herinneringen opgehaald of gezellig nagepraat over deze mooie en bijzondere avond.

Graag willen de organisatie alle vrijwilligers, sponsoren, zangeres Simone en de dorpsraad Wijbosch bedanken voor het kunnen realiseren van deze bijzondere avond.

De Werkgroep “WereldLichtjesDag” van Dorpsraad Wijbosch wenst u mooie feestdagen toe en hopen u volgend jaar weer te mogen begroeten.




Tip de redactie!