Wedstrijdverslag – SV Avanti’31 – SCG ’18 – Goed spelend Avanti’31 boekt duidelijke overwinning op SCG’18

Logo_sv_avanti_31, SVA

Een mooie derby zondagmiddag tussen Avanti’31 en SCG’18 (Sint Michielsgestel) werd gespeeld zonder publiek langs de lijn. Normaal gesproken zouden bij deze wedstrijd gauw zo’n 500-600 supporters aanwezig zijn geweest. Nu is de wedstrijd alleen bekeken via een livestream en door een handjevol supporters die vanachter het hek de wedstrijd nog enigszins hebben kunnen volgen.

Was er wel publiek geweest dan had dat een goed spelend Avanti’31 kunnen zien dat gedurende de hele wedstrijd een groot veldoverwicht had. Alleen al in de eerste 10 minuten kreeg de thuisploeg 5 corners te nemen die wel gevaar opleverden maar geen doelpunten. SCG’18 wist daar in de openingsfase één kleine kans vanuit een vrije trap tegenover te stellen. Dat zou tot de 45e minuut ook de enige kans van SCG’18 blijven. Avanti’31 speelde in het verloop van de eerste helft wel 7 kansen bij elkaar om de score te openen, maar de rust leek toch met 0-0 te gaan komen. Dat was inderdaad ‘leek te komen’ want op slag van rust kwam SCG’18 voor de tweede keer in de wedstrijd in de aanval. Een verdedigingsfout van Avanti’31 gaf SCG’18 de kans de bal voor het doel te brengen waar Dennis van Nistelrooij de bal voor het intikken had. Volledig tegen de verhouding in ging SCG’18 zo met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft veranderde er aan het spelbeeld helemaal niets. Avanti’31 had de bal, creëerde ook kansen, veel kansen ook, maar tot scoren kwamen de blauwhemden vooralsnog niet. De ommekeer kwam in de 65e minuut. Said Ali Hussein kwam op links voorbij zijn tegenstander en speelde de bal voor het doel langs in de voeten van de net ingevallen Teun Kuijpers die zich deze kans niet liet ontnemen en de 1-1 achter doelman Dennis Schoenmakers schoot. Vijf minuten later kwam Avanti’31 verdiend op voorsprong via een goed doelpunt van Said Ali Hussein.

Toon vd Heijden miste in de 74e minuut nog een kans alvorens in de 77e minuut een prima voorzet van Teun van Doornik wel af te maken, 3-1. Het werd in de 81e minuut nog 4-1 door Geert van Heeswijk die een voorzet van de prima ingevallen Teun Kuijpers wist af te maken. De score had uiteindelijk nog hoger kunnen uitvallen. Opvallend was dat SCG’18 de hele tweede helft van de prima spelende verdediging van Avanti’31 geen enkele kans had gekregen.

Door deze overwinning kan Avanti’31, na de nederlagen in de eerste twee wedstrijden, met vertrouwen toe werken naar de wedstrijd tegen BMC van komende zondag. Die wedstrijd begint zondag om 14.30 op sportpark de Brand in Berlicum. Ook dan zal er overigens geen publiek worden toegelaten.