Site pictogram Schijndel Online

Wedstrijdverslag: Schijndel /DE WIT wint opnieuw

Logo_RKSV_Schijndel

Met veel strijd en energie wist Schijndel/DE WIT zondag jl. voor de tweede keer in successie te winnen.  Na winst op Constantia was het ditmaal Vitesse ’08 uit Gennep dat de punten aan de thuisploeg moest laten.

Het was maar liefst 28 seizoenen geleden dat Schijndel/DE WIT  in competitieverband tegen Vitesse ’08 uit kwam. In het seizoen 1990-1991 kwamen beide ploegen elkaar tegen in de tweede klasse. Men hield elkaar in evenwicht doordat zowel Schijndel/DE WIT  als Vitesse’08 hun thuiswedstrijden wist te winnen. Schijndel trad in dat seizoen aan met spelers als Leo Santegoeds, Paul van de Rijt, Theo van Geffen, Jack van der Heijden en Marcel van Ballekom. In beide wedstrijden speelde ook John Blummel, de huidige assistent-trainer van Schijndel/DE WIT. Wat hem in dat seizoen niet lukte, lukte zijn zoon Brent zondag jl. wel. En dat was scoren tegen Vitesse ’08. In de 36e minuut rondde hij op mooie wijze af en zette daarmee Schijndel/DE WIT op voorsprong. Daarvoor waren er al kansjes voor Schijndel/DE WIT. Zoals voor Kai de Visser die vrij voor de doelman zijn inzet maar net over zag gaan. Vitesse ’08 wist daar in de gehele eerste helft slechts sporadisch iets tegenover te zetten.

Met veel overtuiging begon Schijndel/DE WIT aan de tweede helft. Twee achtereenvolgende corners en een kans voor opnieuw Kai de Visser bleven zonder resultaat. Daarentegen wist Vitesse ’08 efficiënter om  te gaan met de tot dan toe beste mogelijkheid. Via een fraaie aanval werd de Schijndel/DE WIT-verdediging in de 52e minuut uitgespeeld en invaller Rob Janssen scoorde beheerst de 1-1.  Ook hierna gaven de snelle en behendige Vitesse’08-aanvallers het nodige werk aan de Schijndel/DE WIT-verdediging. Voor Schijndel/DE WIT echter geen reden om ‘achteruit te gaan voetballen’. In tegendeel. Door het inbrengen van nieuwe spelers, Tommie van Schijndel voor Martijn van Grinsven en Stan Guns voor Tijn Niemeyer, poogde trainer Henry van Alebeek nieuwe energie in de ploeg te brengen. Niet zonder resultaat. Nadat Tommie van Schijndel door een Vitesse’08-verdediger uit balans werd gebracht, wist Jordy van Kasteren de toegekende strafschop te verzilveren: 2-1.  Voor Vitesse ’08 dubbel zuur omdat de overtreding op Tommie van Schijndel werd bestraft met een tweede gele kaart, waardoor men met tien spelers verder moest. Schijndel/DE WIT wist hier vervolgens prima van te profiteren. Dankzij een mooi opgezette aanval van Brent Blummel en Stan Guns, kon de goed meegelopen Tjeerd Pijenburg diep in blessuretijd de 3-1 aantekenen.

Met het oog op de bekerwedstrijd op 4 december a.s. tegen SPV uit Vlierden en de thuiswedstrijd tegen dorpsgenoot Avanti’31 om 14.00 uur op zondag 11 december a.s., is deze overwinning een fraaie opsteker. Goed voor het zelfvertrouwen voor de jonge ploeg van trainer van Henry van Alebeek, die tot en met het seizoen 2020-2021 aan de club verbonden blijft.