Wedstrijdverslag – Schijndel/DE WIT wint eenzijdige wedstrijd van Nijnsel/TVE Reclame

Logo_RKSV_Schijndel, RKSV1

Waar de wedstrijd tegen Zwaluw VFC bol stond van de spanning, zo werd de eerste thuiswedstrijd van Schijndel/DE WIT een eenzijdige partij in het voordeel van de thuisploeg. Eindstand 3-0. Met uitzondering van keeper Jurgen Weevers, die werd vervangen door Frank Schevers, trad Schijndel/DE WIT in een ongewijzigde formatie aan tegen Nijnsel/TVE Reclame. Een niet te onderschatte tegenstander die haar eerste wedstrijd met 2-0 had gewonnen van Den Dungen en waar Schijndel/DE WIT in haar eerste wedstrijd van dit kalenderjaar gelijk tegen speelde. Echter in deze avondwedstrijd werd al snel duidelijk dat Schijndel/DE WIT weinig te duchten had van deze tegenstander. Vanaf de aftrap was het min of meer eenrichtingsverkeer richting het doel van keeper Dortmans van Nijnsel. Na diverse corners, schoten van afstand en mooi opgezette aanvallen via de zijkanten scoorde Tijn Niemeyer in de 20e minuut met een prachtig afstandsschot in de bovenhoek: 1-0. Ook na deze openingstreffer bleef Schijndel/DE WIT geconcentreerd de aanval zoeken. Individuele acties van Stan Guns en schoten van Tjeerd Pijnenburg en Marc Onwezen gingen over of werden tot corner verwerkt door de Nijnsel-goalie. In de 39e minuut belandde een schot van Tijn Niemeyer nog op de buitenkant van de paal , maar vier minuten later was het na voorbereidend werk van Tjeerd Pijnenburg, Björn Blummel die de 2-0 binnen tikte. Met deze stand gingen beide teams de rust in.

Mocht Nijnsel nog gedacht hebben aan een snelle aansluitingstreffer na de theepauze, dan werd dat in de 2e minuut van de tweede bedrijf meteen een illusie armer. Via een mooi opgezette aanval over meerdere schijven kon Tjeerd Pijnenburg de 3-0 binnen tikken. Met dit derde doelpunt werd de wedstrijd ‘op slot gegooid’. Het spel van Nijnsel was vanaf dat moment erop gericht om niet nog meer goals te incasseren. En als al aan aanvallen richting het doel van Frank Schevers werd gedacht dan gaf de Schijndel/DE WIT-verdediging nauwelijks of geen krimp. Met een solide spelende Stijn van Liempd, Tim Kastelijn en Thomas Jan van Raaij centraal achterin en met Marc Onwezen en Bart de Wit op de flanken werd geen ruimte weg gegeven. Aanvallend verzuimde Schijndel/DE WIT op deze donderdagavond om aan het doelgemiddelde te werken. Hiermee deed het zichzelf tekort, waarmee de einduitslag onvoldoende recht gaf aan het dominante spelbeeld. En dat is dan ook het enige minpuntje van deze voetbalavond.

Schijndel/DE WIT kan met veel vertrouwen toewerken naar de volgende thuiswedstrijd tegen ODC. Een tegenstander waar de jonge ploeg in de voorbereiding met ruime cijfers van wist te winnen. Maar goed, dat is nog geen garantie voor succes wanneer het om een competitieduel gaat. Aanvang van de wedstrijd zondag a.s. is 14.00 uur en publiek is helaas nog niet welkom.