Wedstrijdverslag: Schijndel/DE WIT verliest 1e competitiewedstrijd

Logo_RKSV_Schijndel

Met een vertraging van een week is Schijndel/DE WIT gestart met een nederlaag tegen promovendus RKPVV uit Helmond. Een onachtzaamheid in de Schijndel/DE WIT verdediging werd prima benut. Eindstand 0-1.

Schijndel/DE WIT begon goed aan de wedstrijd. Binnen twee minuten werden twee corners afgedwongen en ging een schot van Brent Blummel maar ternauwernood naast. Na een vrije trap in de 7e minuut kon Tjeerd Pijnenburg niet de goede richting geven aan de bal, waardoor zijn schot naast het doel verdween. Kansen voor Schijndel/DE WIT die meer verdiend hadden. Uit de tegenaanval wist Martijn van Lieshout namens de Rooms Katholieke Parochiale Voetbal Vereniging na enige onoplettendheid in de Schijndel/DE WIT-verdediging te scoren. Vervolgens ontwikkelde zich een wedstrijd die in een hoog tempo en met veel strijd gepaard ging. Schijndel/DE WIT verbond in deze fase van de wedstrijd snel en goed combinatie voetbal te vaak aan een slordige eindpass, waardoor de goede en aanvallende intenties geen vervolg kregen in het 16-meter gebied van de tegenstander. Het duurde tot de 40e minuut dat Schijndel/DE WIT opnieuw aan de deur klopte van de RKPVV-doelman. Nadat een schot van opnieuw Brent Blummel tot corner kon worden verwerkt, werd een schot van Tijn Niemeyer van de doellijn gehaald.

Met Björn Blummel voor de geblesseerde Marijn van Grinsven trad Schijndel/DE WIT aan voor de tweede helft. Na vier minuten kreeg Tijn Niemeyer een uitstekende mogelijkheid om de score gelijk te trekken. Echter zijn inzet werd uitstekend verwerkt door de RKPVV-keeper. Vervolgens ontwikkelde zich een spelbeeld waarin RKPVV de bovenliggende partij was. Door een mix van een aantal technisch vaardige spelers en ‘slimme’ spelers die het spel beheersen om de tegenpartij en de scheidsrechter te beïnvloeden, speelde het spel zich de eerste dertig minuten vooral op de helft van Schijndel/DE WIT af. De jonge ploeg van Henry van Alebeek, gemiddelde leeftijd ruim 20 jaar, had het hier duidelijk moeilijk mee zonder dat Schijndel/WIT-goalie Dennis Schoenmaker reddend moest optreden.  Met Bas Duray voor de geblesseerde Max Neppelenbroek en Marc Onwezen voor de leeg gespeelde Thomas Kastelijn probeerde Schijndel/DE WIT enerzijds de aanval van RKPVV te ontregelen en anderzijds meer stootkracht in de aanval te brengen. Hierdoor wist Schijndel/DE WIT in het laatste kwartier zich onder de druk uit te spelen. Helaas resulteerde dit slechts in een aantal corners of schoten die gemakkelijk gepareerd konden worden.

Ondanks dit verlies kunnen spelers en staf van Schijndel/DE WIT trots zijn op de geleverde prestatie; een prestatie waar men zeker op verder kan bouwen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Den Dungen op het programma. Een tegenstander waar men sinds mensenheugenis niet meer in competitieverband tegen heeft gevoetbald, maar die men op grond van deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet kan treden.

Op zaterdag 28 en zondag 29 september werd er volop gevoetbald door de teams van RKSV Schijndel. Dit zijn de uitslagen: