Wedstrijdverslag – Schijndel/DE WIT verdient meer, maar staat met lege handen

Logo_RKSV_Schijndel, RKSV1

In een wedstrijd waarin Schijndel/DE WIT veel energie legde en inzet toonde, was het SC Helmondia dat een vroeg verkregen voorsprong over de streep wist te trekken. Einduitslag: 0-1.

Het was vanaf de aftrap duidelijk dat Schijndel/DE WIT de nare smaak van de wedstrijd tegen BMC wilde wegspoelen. Met de juiste instelling werd aangevangen tegen een geroutineerde tegenstander die tot de kanshebbers van het kampioenschap gerekend mag worden. Al in de 6e minuut kreeg Björn Blummel een prima gelegenheid om de score in het voordeel van Schijndel/DE WIT te openen. Helaas kon hij het prima voorbereidende werk van Tjeerd Pijnenburg niet met succes afronden. Twee minuten later wist SC Helmondia wel te scoren. Een door vriend en vijand als buitenspel beoordeelde situatie werd door de scheidsrechter weggewuifd en van dit buitenkansje wist SC Helmondia optimaal te profiteren: 0-1. Schijndel/DE WIT bleef hierna niet bij de pakken neer zitten. In de 10e minuut was het Martijn van Grinsven die binnen de 16-meter werd neergehaald. De aansluitende vrije trap werd tot corner verwerkt. Weer even later was het Bart de Wit die opnieuw Björn Blummel in stelling bracht, maar ook deze keer wist de Schijndel/DE WIT-spits niet te scoren. Hetzelfde gold vier minuten later voor Tjeerd Pijnenburg na een mooie actie van Martijn van Grinsven. En zo was het begin van de wedstrijd duidelijk voor Schijndel/DE WIT. SC Helmondia, dat het volgend seizoen samen met MULO verder gaat als SV De Braken, kreeg in het eerste bedrijf slechts een enkele kans, maar een attent keepende Roy Schouten plukte de bal van de voeten van de Helmondia-spits. In de slotfase van de eerste helft waren opnieuw de beste mogelijkheden voor Schijndel/DE WIT via een schot van Marc Onwezen en een kopbal van Martijn van Grinsven die maar net over de lat scheerde.

Een ongewijzigd Schijndel/DE WIT toonde na de pauze geen genoegen te nemen met de achterstand. Met de wind in de rug werd de aanval gezocht maar kon niet voorkomen worden dat in de 57e minuut de beste kans voor SC Helmondia was. Een voorzet ging strak aan het doel van Roy Schouten voorbij, zonder dat een SC Helmondia-speler zijn voet tegen de bal wist te krijgen. Aan de andere kant bracht Thomas Kastelijn respectievelijk Tjeerd Pijnenburg en Martijn van Grinsven in een goede positie, maar beide spelers kregen de bal niet tussen de palen. SC Helmondia, waarvan de jongste speler dezelfde leeftijd heeft als de oudste speler van Schijndel/DE WIT, probeerde het aanvalsspel van Schijndel/DE WIT te ontregelen en te vertragen door een groot aantal blessure voor te wenden. Maar ook in de extra minuten van de wedstrijd kon Schijndel/DE WIT hier geen gebruik van maken. En zo eindigde een wedstrijd waarin Schijndel/DE WIT minimaal één punt verdiende in een nederlaag voor de thuisploeg.

Schijndel/DE WIT begint aan de winterstop met 15 punten uit 12 wedstrijden. De komende weken kan de accu opgeladen worden. Met de energie en inzet van vandaag geeft dit veel vertrouwen voor de herstart van de competitie op 26 januari 2020. Dan speelt Schijndel/DE WIT in Meierijstad een uitwedstrijd tegen Nijnsel.