Wedstrijdverslag – Schijndel/DE WIT neemt punt mee uit Vught

Logo_RKSV_Schijndel, RKSV1

Na 210 dagen zonder competitievoetbal speelde Schijndel/DE WIT haar eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen. In Vught werd tegen Zwaluw VFC verdienstelijk gelijk gespeeld. Eindstand 0-0.

Schijndel/DE WIT is met vertraging begonnen aan de competitie in de 3e klasse C. Nu al mogen we spreken van een bijzondere voetbaljaargang. Vanwege Covid-19 werden de eerste twee wedstrijden afgelast en door corona is het wekelijks de vraag of alle geplande wedstrijden doorgaan. Daarnaast is minimaal de komende drie weken geen publiek welkom. Uniek in de geschiedenis van het amateurvoetbal. Ook uniek deze middag was de gelegenheid die Zwaluw VFC aan de supporters gaf om de wedstrijd te volgen via een livestream. En hier konden dus ook de Schijndel/DE WIT-supporters van profiteren. De kijkers hebben daardoor tot het laatste fluitsignaal kunnen genieten van een spannende en enerverende wedstrijd.

Schijndel/DE WIT trad aan zonder de bekende geblesseerde spelers, die uitstekend werden vervangen door o.a. Stijn van Liempd en Tim Kastelijn. Maar de grootste verrassing deze middag was de opstelling van Jurgen Wevers als sluitpost van de defensie. Als keeper heeft Jurgen Wevers in een ver verleden zijn sporen o.a. verdiend in het betaald voetbal, maar om op relatief hoge leeftijd nog een comeback te mogen maken, gaf deze wedstrijd een bijzonder tintje.

Zoals gezegd, op het kunstgras van Zwaluw VFC ontspon zich een spannende wedstrijd tussen twee teams die beide gingen voor de overwinning. In het eerste bedrijf was Schijndel/DE WIT veelal de bovenliggende partij. Met als hoogte punt in de 18e minuut een mooie voorzet van Tim Kastelijn. Helaas voor Schijndel/DE WIT was de kopbal van Brent Blummel te zwak om de Zwaluw-goalie te passeren. Tot die had Schijndel/DE WIT het beste van het spel. Echter slordigheden zorgden ervoor dat Schijndel/DE WIT niet echt gevaarlijk werd. Vervolgens brak een fase aan waarin het spel op en neer rolde, waarna het opnieuw Schijndel/DE WIT was dat via schoten van Stan Guns en Tjeerd Pijnenburg de druk op de Zwaluw-defensie opvoerde. Een tegenvaller was de blessure van Brent Blummel in de 33e minuut, waardoor Thomas Kastelijn hem kwam vervangen.
Na de pauze een ongewijzigd Schijndel/DE WIT. Na een prima aanval via Stan Guns zag Tjeerd Pijnenburg zijn schot gekeerd door de Zwaluw-doelman. Even later liet Jurgen Wevers zich niet onbetuigd. De doorgebroken spits van Zwaluw VFC stuitte echter op de uitkomende Schijndel/DE WIT-doelman. Vanaf dat moment was het Zwaluw VFC dat meer en meer aandrong, terwijl het daarbij niet echt gevaarlijk werd. Daarentegen hielden de Schijndel/DE WIT-voorwaartsen de rood-witte defensie onder druk en waren er mogelijkheden voor Thomas Kastelijn, opnieuw Tjeerd Pijnenburg en Marc Onwezen. Kort voor het einde van de wedstrijd werd Zwaluw VFC opnieuw gevaarlijk, maar beide keren ging een kopbal naast het doel.

Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende Mw. Bijlsma kan Schijndel/DE WIT tegen een tegenstander met veel ambitie en nu al een prima doelgemiddelde, tevreden zijn met dit resultaat.

Schijndel/DE WIT begint nu aan een reeks van drie thuiswedstrijden. Te beginnen donderdag 8 oktober a.s. om 19.45 uur tegen Nijnsel. Mits Covid-19 geen roet in het eten gooit.

rksv schijndel
Tip de redactie!