Wedstrijdverslag: Schijndel/DE WIT neemt kostbare punten mee naar huis

Logo_RKSV_Schijndel

Wat aanvankelijk een gemakkelijke middag voor Schijndel/DE WIT leek te worden, eindigde toch nog in een zwaar bevochten maar tegelijkertijd verdiende overwinning.

Sportpark ‘De Donk’ in Boekel was op deze herfstmiddag de plaats van handeling. Een middag die begon met één minuut stilte uit respect voor de afgelopen week overleden Schijndel/DE WIT-leden Jo Speeks en Bep Lamme. Vrijwilligers die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de club.

Schijndel/DE WIT, spelend met rouwbanden,  trad in vergelijking met de verloren wedstrijd tegen FC Schadewijk aan in een gewijzigde opstelling. Verdediger Sharam Heshmatollah was een meer vooruitgeschoven pion en Tim Kastelijn stond centraal in de verdediging. Tezamen met de veelvuldig opkomende flankverdedigers Max Neppelenbroek en Bart de Wit wist Schijndel/DE WIT de geel zwarte formatie uit Boekel vanaf het eerste fluitsignaal onder druk te zetten. Het was van meet af aan duidelijk dat V.V. Boekel Sport het  lastig had met het goed verzorgde en snelle combinatiespel van Schijndel/DE WIT. In de 6e minuut leidde dit al tot een eerste resultaat. Sharam Heshmatollah wist met een uitgekiende pass  Brent Blummel vrij te spelen. Hij legde vanaf 20 meter aan voor een fraai afstandsschot dat onhoudbaar voor de V.V. Boekel Sport-goalie in het doel verdween: 0-1. Hierna brak een korte periode aan waarbij het spel  zich vooral op het middenveld afspeelde. Een verdedigingsfout na een vrije trap van V.V. Boekel Sport ter hoogte van de middencirkel, bracht de thuisploeg weer in de wedstrijd. Het diagonaal geplaatste schot verdween in de verre hoek van het doel van de betrouwbaar keepende Dennis Schoenmaker. Op dat moment een cadeautje, omdat V.V. V Boekel Sport in de eerste 20 minuten nog niet of nauwelijks in het doelgebied van de bezoekers was geweest. Schijndel/DE WIT ging vervolgens opnieuw op zoek naar een voorsprong. Ook nu bleef de beloning niet lang uit. Nog geen tien minuten later wist Marc Onwezen met een fraaie voorzet Martijn van Grinsven te bereiken. Opduikend tussen twee V.V. Boekel Sport-verdedigers wist hij de 1-2 aan te tekenen. Met deze stand brak de rust aan.

Na de pauze een ongewijzigd Schijndel/DE WIT, dat meteen ten aanval trok. De opstomende Bart de Wit wist met een mooie voorzet Brent Blummel te bereiken, maar hij kreeg de bal onvoldoende onder controle om de wedstrijd in de 46e minuut ‘op slot te gooien’. Negen minuten later was dit wel het geval. Een overtreding binnen de 16-meter op Thomas-Jan van Raaij leidde de 1-3 in. Voor menig toeschouwer leek de overtreding te zwaar bestraft, maar de hoofdrolspelers zelf, zo bleek na de wedstrijd,  vonden de toegewezen strafschop terecht. Tijn Niemeyer wist met dit buitenkansje wel raad en bracht het verschil op twee doelpunten. Voor V.V. Boekel Sport om nog opportunistischer te gaan voetballen. Hoge ballen, lange ballen, hiermee zette de thuisploeg Schijndel/DE  WIT-verdediging meer en meer onder druk, zonder daarmee direct gevaarlijk te worden.  In 81e minuut kon Dennis Schoenmaker een inzet van een V.V. Boekel-speler nog keren, maar een kopbal in de 37e minuut was de Schijndel/DE WIT-verdedigers te machtig: 2-3. Schijndel/DE WIT kon in deze laatste fase van de wedstrijd nog enig gevaar stichtten door schoten van Brent Blummel, Tijn Niemeyer en Marc Onwezen.  Hiermee was zowel het kruid van V.V. Boekel Sport als van Schijndel/DE WIT verschoten en konden de geel-blauwen na het laatste fluitsignaal met drie punten het veld verlaten.

Een mooie overwinning, die nog extra glans kreeg door de terugkeer van de lang geblesseerde Stan Guns, die in de tweede helft Martin van Grinsven afloste. Komende zondag speelt Schijndel/DE WIT een thuiswedstrijd tegen Margriet. Aanvang: 14.00 uur.