Wedstrijdverslag – Schijndel/DE WIT houdt open huis

Logo_RKSV_Schijndel, RKSV1Schijndel/DE WIT wist in eigen huis niet te winnen van Den Dungen. Voor de tweede keer deze competitie werd van de groen-witte formatie verloren. En opnieuw met 1-3.

De wind had zondag vrij spel op het Zuideinderpark. Omstandigheden die voor beide teams gelijk zijn, maar het was Den Dungen die daar het best mee uit de voeten kon. Geholpen door de verdediging van Schijndel/DE WIT wisten de Dungenaren al na vijf minuten te scoren. Geknoei bij het uit verdedigen gaf Jens van Grinsven de mogelijkheid om de bal eenvoudig binnen te tikken. Een voorsprong maakt het voetballen onder dergelijke moeilijke omstandigheden een stuk gemakkelijker. Den Dungen liep vervolgens achteruit en kon Schijndel/DE WIT aanvankelijk gemakkelijk opvangen. Schijndel/DE WIT mocht de bal lang rond spelen totdat er een opening werd gevonden. In de 14e minuut werd Brent Blummel van achteruit prima vrij gespeeld. Zijn voorzet belandde bij Martijn van Grinsven die de bal breed legde naar Tijn Niemeyer. Zijn schot was onhoudbaar voor keeper Kroon van Den Dungen: 1-1. Dit bleek achteraf het enige wapenfeit van Schijndel/DE WIT. Nog geen vijf minuten later kreeg wederom Jens van Grinsven de bal op een presenteerblaadje aangeleverd. Onder identieke omstandigheden, maakte hij de 1-2. Een flinke domper voor de geel-blauwen die het deze wedstrijd niet meer te boven kwam. Sterker nog, ook in het tweede bedrijf werd Den Dungen een handje gelopen. In de 56e minuut werd een voorzet zodanig door een Schijndel/DE WIT-speler van richting veranderd, dat de bal in het doel van Dennis Schoenmaker verdween: 1-3. Schijndel/DE WIT speelde in het vervolg van de wedstrijd, ondanks met de nog harder aangetrokken wind in de rug, vooral tegen zichzelf. Het met vlagen uitstekende veldspel dat eerder in de week geëtaleerd werd tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen ODC, eindstand 1-1, was op deze middag ver te zoeken. Veel lukte deze middag niet en deze slordigheden speelden Den Dungen in de kaart, zonder dat deze tegenstander zelf iets creëerde. Maar na ruim 90 minuten voetbal, wel aan het langste eind trok en als winnaar de felicitaties in ontvangst mocht nemen.

Een wedstrijd waar vooraf veel van verwacht werd, en dat bij winst Schijndel/DE WIT op gelijke hoogte met Den Dungen zou brengen, werd een teleurstelling. Met het vertrouwen dat Schijndel/DE WIT veel beter kan, volgt nu een pauze van twee weken, alvorens op 1 maart a.s. in Oss de inhaalwedstrijd tegen Margriet gespeeld wordt.

2020-02-15 00:00:0015.00Schijndel/DE WIT JO19-2WEC JO19-12-1
2020-02-15 00:00:0015.30Rhode/Van Stiphout Bouw JO17-2Schijndel/DE WIT JO17-22-0
2020-02-15 00:00:0016.45S.V. Brandevoort JO19-1Schijndel/DE WIT JO19-11-0
2020-02-16 00:00:0010.00Schijndel/DE WIT VR1 (zon)Mierlo Hout VR2 (zon)1-1
2020-02-16 00:00:0010.00Blauw Geel'38/JUMBO 12 (zon)Schijndel/DE WIT 9 (zon)3-1
2020-02-16 00:00:0010.00Schijndel/DE WIT 8 (zon)Ollandia 3 (zon)6-0
2020-02-16 00:00:0011.00Schijndel/DE WIT 2 (zon)SV TOP 2 (zon)4-5
2020-02-16 00:00:0012.00Schijndel/DE WIT 3 (zon)Nulandia 3 (zon)1-1
2020-02-16 00:00:0012.00Heeswijk 6 (zon)Schijndel/DE WIT 10 (zon)1-3
2020-02-16 00:00:0012.00Gemert 5 (zon)Schijndel/DE WIT 4 (zon)2-2