Wedstrijdverslag Schijndel/DE WIT – Een wedstrijd met twee gezichten

Logo_RKSV_Schijndel, RKSV1

Het in oranje gestoken Schijndel/DE WIT leverde zondag in Oss tegen RKSV Margriet een wedstrijd met twee gezichten af. Een eerste helft waarin het weinig creëerde, werd afgewisseld met een tweede bedrijf waarin men initiatief toonde. En dat werd beloond met drie punten.

Tijdens de rust van de wedstrijd RKSV Margriet- Schijndel/DE WIT waren zowel de gastheren als de bezoekers het met elkaar eens: de eerste 45 minuten werd er niet goed gevoetbald door beide ploegen. Schijndel/DE WIT begon tegen de zwart-gele formatie afwachtend. De bal mocht achterin veelvuldig worden rond gespeeld en door een combinatie van slordig balverlies en te weinig beweging, was het vervolgens Margriet dat meer en meer het initiatief kreeg gedurende de eerste 45 minuten. In de 22e minuut moest Dennis Schoenmaker voor het eerst in actie komen op een afstandsschot en even later zag de Schijndel/DE WIT-goalie een vrije trap in het zijnet belandden. Door zwak uit te verdedigen, een balletje breed achterin, werd Margriet door Schijndel/DE WIT in het zadel geholpen doordat Bilal el Ghezauoi wel raad wist met dit buitenkansje: 1-0. Vier minuten later, in de 29e minuut, voorkwam Dennis Schoenmaker een grotere achterstand doordat hij een kopbal van Ron van de Ven tot corner verwerkte. In deze fase van de wedstrijd was het de Schijndel-DE WIT-keeper die erger wist te voorkomen, want ook een schot in de 34e minuut wist hij uitstekend te pareren. Nog voor de pauze moest Jordy Broks geblesseerd het veld verlaten. Met Tim Kastelijn als zijn vervanger was het duidelijk dat Schijndel/DE WIT naar de thee hunkerde.
Met Bart de Wit voor Luuk van den Brand kwam Schijndel/DE WIT na de pauze goed uit de startblokken. Met meer durf en initiatief werden de duels aangegaan en vaker gewonnen. En dit werd beloond. Uit een uitstekend genomen corner van Stan Guns wist Thomas-Jan van Raaij met een prima kopbal in de 53e minuut de stand gelijk te trekken: 1-1. Schijndel/DE WIT bleef ook daarna de blik naar voren gericht houden, waardoor Margriet een paar keer aan de noodrem moest trekken. In de 57e minuut mocht Margriet-speler Jeffrey van Vlijmen met rood voortijdig het kleedlokaal opzoeken. Binnen drie minuten wist Schijndel/DE WIT van de overtal-situatie te profiteren. Met een prachtige pass van Martijn van Grinsven stelde hij Stan Guns in staat om te scoren en Schijndel/DE WIT op een voorsprong te zetten. Een voorsprong die ondanks een kans voor Margriet en het uitvallen van Sharam Hesmatollah, Björn Blummel was zijn vervanger, niet meer in gevaar kwam.

En zo eindigde deze wedstrijd in een 1-2 overwinning voor Schijndel/DE WIT. Een wedstrijd waarin de jonge ploeg twee gezichten toonde, maar net zoals in het vorige seizoen tegen Margriet de drie punten mee naar huis kon nemen. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen RKPVV. Een tegenstander waar tijdens de opening van het seizoen van verloren werd; met het spel van de tweede helft kan met vertrouwen afgereisd worden naar Helmond.

Uitslagen van de bij RKSV Schijndel gespeelde wedstrijden op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart:

NLC'03 JO11-1GSchijndel/DE WIT JO11-438
SES JO17-1Schijndel/DE WIT JO17-234
Erp JO19-1Schijndel/DE WIT JO19-241