Wedstrijdverslag – Corners worden Avanti’31 fataal in wedstrijd tegen Boekel Sport

Logo_sv_avanti_31, SVADe corners maakten zondagmiddag in Boekel het verschil in de wedstrijd van Avanti’31 tegen Boekel Sport. Al direct in de eerste minuut kreeg Boekel Sport de eerste corner te nemen. Via het hoofd van Avanti-middenvelder Mauro Brus verdween de bal achter doelman Casper Brus in het doel. In de tweede helft wist Boekel Sport uit twee corners nog twee keer te scoren.

Direct na het openingsdoelpunt van Boekel Sport kreeg Avanti’31 de kans om de stand weer gelijk te trekken, die kans werd echter gemist en in het verloop van de eerste helft waren er voor beide elftallen verder nog maar weinig kansen te noteren. Boekel Sport leunde op zijn grote en sterke verdedigers en de voorwaartsen van Avanti’31 kregen nauwelijks de ruimte. De voorzetten van de overigens zeer actieve Luc vd Hurk waren steeds weer een prooi voor de Boekelse verdediging. Avanti-doelman Casper Brus kon zich nog één keer onderscheiden bij een kopbal en namens Avanti’31 was het Mauro Brus die naast het doel van Jesse Zwanenburg kopte. De overigens prima fluitende scheidsrechter Marc van Bree maakte (zeker in de ogen van de Avanti-supporters) maar één fout. Hij zag geen overtreding en op Mauro Brus en dus geen penalty waar de Avanti-bank en de vele supporters wel degelijk een overtreding zagen. De rust kwam zo met 1-0 voor Boekel Sport.

Waar Avanti’31 na de rust dacht de wedstrijd nog recht te kunnen zetten, werd die hoop snel de grond ingeboord. Al in de 50e minuut was het Jelle Bouwmans die bij een corner te veel ruimte kreeg en de 2-0 kon binnen koppen. Dat laatste deed hij 12 minuten later nog een keer waarmee Boekel Sport op een comfortabele 3-0 voorsprong kwam. Drie doelpunten tegen uit drie corners lieten het ontbreken van de zieke centrumverdediger Jelle Brus wel nadrukkelijk voelen. Het moet gezegd worden dat Avanti’31 met veel energie bleef strijden voor een beter resultaat. Na een overtreding op Koen van Engeland wist Geert van Heeswijk vanaf 11 meter de 3-1 te scoren. Boekel Sport kon echter vervolgens profiteren van de ruimte die Avanti’31 weggaf. Tim Schuijers kon zo in de 60e minuut de 4-1 te scoren. Avanti’31 bleef, met de in de ploeg gekomen Said Ali Hussein, de aanval zoeken maar doelman Jesse Zwanenburg toonde zich een belangrijke sta-in-de-weg. Pas in de 90e minuut was het Said Ali Hussein die een strakke voorzet van de rechterkant goed wist af te maken. Het was echter te laat om nog tot een beter resultaat te komen in een wedstrijd waarin de beide elftallen onder moeilijke omstandigheden op een zwaar veld eigenlijk niet voor elkaar onderdeden.

In de strijd om van de onderste plaatsen af te komen was het voor Avanti’31 een slechte middag. Zondag volgt de derde uitwedstrijd op rij, nu in Oploo tegen het de laatste weken sterk spelende Excellent. De wedstrijd begint zondagmiddag om 14.30 uur.