Wedstrijdverslag – Avanti’31 wint de eerste bekerwedstrijd van WEC

Logo_sv_avanti_31, SVA

Na maanden rolde de bal weer op zondagmiddag op het hoofdveld van Avanti’31. Een mooi affiche om het seizoen 2020-2021 te openen: de bekerwedstrijd tegen WEC uit Wijbosch.

Na een afwachtend begin van beide elftallen trok Avanti’31 het initiatief naar zich toe. Dit resulteerde in een aantal corners waarbij de openingstreffer in de lucht hing. Door het goede keeperswerk van WEC doelman Jasper van Oss bleef de nul op het scorebord. Het middenveld van Avanti, met Jelle van der Eerden als absolute uitblinker, zette veel druk op de verdediging van WEC. In de 40e minuut kwam Avanti’31 verdiend op voorsprong. Na goed doorzetten van Said Ali Hussein schoot Geert van Heeswijk de 1 – 0 binnen. Vlak voor het rustsignaal leek WEC op gelijke hoogte te komen. De treffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.
Na drie minuten in de tweede helft stond de 2 – 0 op het scorebord. Na een mooie aanval werd het afstandschot van Jelle van der Eerden niet goed verwerkt door Jasper van Oss. De terugkaatsende bal werd door Adesh Chedi tegen de touwen geschoten. Avanti kreeg legio kansen om de score op te voeren. Onzorgvuldigheid in de afwerking en twee afgekeurde doelpunten zorgden ervoor dat pas in de 79e minuut de derde treffer gescoord werd. Een dieptepass van Alejandro Navarro Keeris kwam uiteindelijk bij Geert van Heeswijk terecht. Deze tweede treffer van Geert deze middag was er eentje om in te lijsten.
Vlak voor tijd kreeg WEC nog een grote kans om de eretreffer te maken. De kans was aan Ryan Mutsaars niet besteed. Oog in oog met Avanti doelman Casper Brus werd de bal voorlangs geschoten.

Al met al een verdiende overwinning voor het team van Henry van Wanrooij. Volgende week is de tweede bekerwedstrijd. Tegenstander is dan Herpinia. De wedstrijd begint in Herpen om 14.30 uur