Wedstrijdverslag: Avanti’31 verliest met 3-1 van fysiek spelend RKPVV

Logo_sv_avanti_31

De eerste competitiewedstrijd heeft Avanti’31 zondagmiddag geen punten opgeleverd. De uitwedstrijd tegen RKPVV in Helmond eindigde in een 3-1 nederlaag. Bij rust was de stand 1-0 voor RKPVV.

Avanti’31 had vooral in het begin van de wedstrijd duidelijk moeite met het fysieke spel van de thuisploeg. RKPVV toonde zich een elftal met zeker een aantal zeer balvaardige spelers die bij balverlies Avanti’31 direct onder druk wisten te zetten. Na 18 minuten leidde dit tot de openingstreffer. De verdediging van Avanti’31 slaagde er niet in de bal uit de 16-meter te krijgen waarna Tony vd Wijst de bal achter doelman Casper Brus kon schieten. Avanti’31 had nog even nodig om het doelpunt te verwerken maar kwam geleidelijk aan wel beter in de wedstrijd. Dat leidde voor rust nog tot twee kansen voor Avanti’31, een schot van Teun van Doornik raakte de lat, terwijl een schot van Koen van Engeland door de doelman van RKPVV tot corner werd verwerkt.

Na rust werd de wedstrijd zo mogelijk nog feller, waarbij gezegd moet worden dat de scheidsrechter wat te lankmoedig optrad tegen veel overtredingen. In de 59e minuut moest Luc vd Hurk na een stevige overtreding geblesseerd het veld verlaten, hij werd vervangen door Lucas Borato, die ook enkele malen stevig werd aangepakt. Nadat Casper Brus eerst nog een doelpoging van RKPVV met de voet tot corner wist te verwerken, werd het in de 70e minuut 2-0. Luigi Burhenne werd met een steekbal voor de kansloze doelman Brus gezet. Avanti’31 ging niet bij de pakken neerzitten. Nog geen drie minuten na het doelpunt van RKPVV werd de bal door een Helmondse verdediger met de hand gespeeld. Milan Lucius benutte de strafschop prima en gaf daarmee Avanti’31 nog hoop op een beter resultaat. Het duel bleef fel, waar de scheidsrechter uiteindelijk met drie gele kaarten voor RKPVV op reageerde. In de 82e was het Raymond Swiggers die de wedstrijd besliste. In de nasleep van dit doelpunt kreeg Teun van Doornik een rode kaart wegens opmerkingen tegen de scheidsrechter. Overigens was de laatste kans van de wedstrijd voor de sterk ingevallen Toon vd Heijden, die vlak voor tijd de bal net naast het Helmondse doel plaatste.

Al met al een ongelukkige start van de competitie, waarbij wel gezegd moet worden dat veel ploegen het in Helmond tegen RKPVV moeilijk zullen krijgen. Zondag volgt de thuiswedstrijd tegen Nijnsel. Nijnsel is de competitie sterk begonnen met een knappe overwinning tegen Boekel Sport. De wedstrijd begint zondagmiddag om 14.00 uur.

Uitslagen van alle gespeelde wedstrijden op 21 en 22 september bij SV Avanti’31: