Wedstrijdverslag – Avanti’31 heeft geen problemen met BMC en wint met 3-0

Logo_sv_avanti_31, SVA

Avanti’31 speelde zondagmiddag een prima partij voetbal op het kunstgras in Berlicum en kwam geen moment in de problemen tegen een machteloos BMC. De eindstand was 3-0 maar gezien het aantal kansen had de overwinning nog veel ruimer kunnen uitvallen.

Het eerste speldenprikje in de wedstrijd was nog voor BMC, maar Avanti’31 nam al snel het initiatief. Met goed verzorgd combinatievoetbal bouwde Avanti’31 een groot veldoverwicht op wat ook een reeks aan kansen opleverde. Het duurde echter tot de 30e minuut tot de voorsprong een feit werd. Een doelkans voor Toon vd Heijden leidde tot een corner die door Geert van Heeswijk werd genomen. Mauro Brus kopte de bal richting tweede paal waar Berend Arts attent was, stand 0-1. Even richtte BMC zich op. Na een overtreding van Stan Steenbakkers die bestraft werd met geel, kon BMC doelman Casper Brus aan werk zetten. Casper redde bekwaam en Avanti’31 nam het heft weer in handen. In de 41e minuut leidde dat tot het tweede doelpunt. Het was Luc vd Hurk die goed doorzette en de bal voorgaf richting Said Ali Hussein. Met een atletische actie wist Said de bal schitterend direct uit de lucht langs de kansloze doelman Jesper Langenhuisen in het doel te plaatsen. Met de 2-0 voorsprong kwam ook de rust.

Na rust was Avanti’31 zo mogelijk nog meer de bovenliggende partij. De Avanti-verdediging speelde heel solide met een glansrol van Alejandro Navarro Keeris die niet alleen verdedigend foutloos speelde maar die ook veelvuldig aan de basis stond van een nieuwe aanval. Vanaf de vleugels werden Luc vd Hurk en Said Ali Hussein op snelheid steeds weer gevaarlijk, maar het afmaken van de vele voorzetten wou niet meer lukken. Het duurde tot de laatste minuut van de wedstrijd alvorens Geert van Heeswijk een mooie aanval over veel schijven wist af te ronden. De 3-0 eindstand was dik verdiend maar had veel hoger kunnen uitvallen.

Avanti’31 heeft met de tweede zege op rij het slechte gevoel van de start van de competitie weggepoetst en zich opgewerkt naar de middenmoot van de competitie. Het prima veldspel en de vele kansen die worden gecreëerd bieden perspectief voor het verdere verloop van de competitie. Komende zondag wacht opnieuw een uitwedstrijd, nu tegen Nijnsel. Ook die wedstrijd zal helaas nog zonder publiek gespeeld moeten worden.