Wedstrijdverslag: Avanti’31 gaat door in de beker na zege op DVG

Logo_sv_avanti_31Via een 4-1 overwinning zondagmiddag tegen DVG heeft Avanti’31 zich geplaatst voor de volgende bekerronde. Na eerdere overwinningen op Irene en Boskant won Avanti’31 zonder puntenverlies de poule.

DVG had, op basis van het doelsaldo van de eerste twee wedstrijden, aan een gelijkspel genoeg om een ronde verder te komen. Het was Luc vd Hurk die al na 14 minuten Avanti’31 op voorsprong zette. In het vervolg van de eerste helft had DVG wat meer balbezit, er kwamen ook wel wat kansjes voor de bezoekers uit Liempde, maar de grootste kans was vlak voor rust toch weer voor Avanti’31 toen Milan Lucius alleen voor de keeper kwam. Doelman vd Akker bleef de situatie echter meester en voorkwam daarmee dat zijn ploeg met een 2-0 achterstand de rust in moest.

In de tweede helft wist DVG al snel de stand gelijk te trekken. Er voltrok zich een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij Avanit’31 lange tijd moeite had om in de aanval een vuist te maken, waardoor tot de 73e minuut de gelijke stand op het scorebord bleef staan. Toen scoorden in een tijdsbestek van zes minuten Bernd Arts, Luc vd Hurk (uit een vrije trap) en Milan Lucius, waarmee de wedstrijd ineens beslist was. Komende zondag begint de competitie voor Avanti’31 met een uitwedstrijd tegen RKPVV in Helmond. Voor Avanti’31 een onbekende tegenstander.

Een fotoverslag van deze wedstrijd is hier te bekijken.