Vrijwilligers: laaghangend plukfruit ?

logo welzijn de meijerijNee, bepaald niet. In onze maatschappij is het moeilijk om voor allerlei vrijwilligerswerk geschikte mensen te vinden. Iedereen heeft het druk, druk, druk. Maar misschien kunnen wij als Welzijn de Meierij u bij uw zoektocht naar vrijwilligers toch een beetje helpen. Er melden zich bij ons regelmatig mensen die ‘iets’ willen betekenen voor anderen, voor de maatschappij of voor instellingen of verenigingen zonder dat ze precies weten wat ze zoeken. Wij zoeken dan in overleg met deze vrijwilliger naar een activiteit die bij hem of haar zou kunnen passen. Dat kan heel verschillend zijn: van secretaris bij een vereniging tot dierenverzorger in een parkje, van begeleiding van zorgbehoevenden tot chauffeur op een dienstenbusje, van gastvrouw in een maatschappelijke instelling tot verkeersregelaar bij publieke evenementen.

Voor Welzijn de Meierij is het daarom ook van het grootste belang dat zij op de hoogte zijn van uw wensen. Voor welke activiteit zoekt u een of meer vrijwilligers, voor hoelang, op welke tijd(en), wat houdt de activiteit precies in, wat wordt er verwacht van de vrijwilliger enz. Wij kunnen deze activiteit in onze vacaturebank opnemen en tegelijk kunnen wij ook nagaan of er al misschien mensen bij ons bekend zijn die in aanmerking zouden kunnen komen voor deze activiteit.

Kortom, mocht u op zoek zijn naar vrijwilligers, laat het ons dan even weten. Wij gaan dan ook voor u op zoek naar mogelijk geschikte kandidaten. Samen staan we sterker en kunnen we ook meer bereiken.

Wilt u meer info? Dat kan via het Steunpunt Vrijwilligerswerk, telefoon: 073-5441400 of via e-mail: steunpuntvrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl. Wij horen graag van u.
Welzijn-de-Meierij_vrijwilligers1

Tip de redactie!