Voorstelling ‘Heesters vertelt …’ in het Jan Heestershuis

logo Jan Heestershuis

Op zondag 8 december kunt u in het Jan Heesters gaan kijken naar de voorstelling “Heesters vertelt…..” waarin Ben van Rooij in de huid zal kruipen van Jan heesters. Onlangs speelde hij deze voorstelling al samen met Tineke Jansen voor een beperkt publiek in het museum Jan Heesters.

In een voorstelling van een half uur werd Jan, Mijnheer Heesters, geïnterviewd naar aanleiding van enkele van zijn schilderijen en etsen. Volgens de aanwezigen, zo bleek na afloop, was dit een perfecte manier om inzicht te krijgen in het leven maar ook in het werk van de schilder. Zijn carrière als tekenleraar, zijn vriendschappen, de reizen en de relaties boden Ben van Rooij voldoende aanknopingspunten om een boeiend karakter te vertolken van een bescheiden, gesloten personage. Het was een geslaagd optreden en bij voldoende belangstelling zal deze vaker te zien zijn in het museum.

De voorstelling zal om 14.30 uur starten en ik kosteloos te bezoeken. Je betaald alleen de entree voor het museum.

Omdat de ruimte in het museum beperkt is kunt u zich als belangstellende voor de voorstelling aanmelden via e-mail (museum@meierijstad.nl), of tijdens openingsuren telefonisch of bij de balie van het museum.
Jan-Heestershuis_algemeen

Open chat
Tip de redactie!