Voorjaarsmarkt en Lammetjes knuffelen

Schaapskooi-Schijndel-logo

Vier de lente bij de Schaapskooi. Op zondag 15 maart is de jaarlijkse voorjaarsmarkt en het inmiddels bekende lammetjes knuffelen. Dit is de drukste en gezelligste dag van het voorjaar.

Voorjaarsmarkt

Er zijn veel activiteiten voor de kinderen zoals de wolworkshop, een vlieger maken, schapen cupcakes maken en kuikentjes kijken. Ook zijn er meer dan 25 kramen met handgemaakte en natuurlijke producten. Dit beloofd een heerlijke dag uit te worden voor het hele gezin.

Lammetjes

De eerste weken van maart vallen in het midden van de kraamtijd op de Schaapskooi. Ongeveer 80 ooien zullen lammetjes krijgen, en dan krijg je echt het voorjaarsgevoel. Op de zondagen 8, 15 en 29 maart kun je de hele dag lammetjes knuffelen. Op de zaterdagen van 7, 14 en 28 maart zijn ook de adoptiemiddagen, speciaal voor kinderen en ouders die een lammetje willen adopteren.

Bij het lammetje adopteren kun je voor 20 euro het liefste lammetje uitkiezen, krijg je een geboortekaartje met daarop de zelfgekozen naam en kom je in het grote Schapenboek. De bezoektijden voor het lammetje zijn zaterdag 7, 14 en 28 maart van 14 tot 16 uur. De vrijwilligers zullen de bezoeken dan in goede banen leiden. Ingeval deze tijden niet uitkomen, dan wordt een speciale bezoekregeling getroffen.




Tip de redactie!