Video Het Wijboschbroek van winter tot lente door Bart van Rooij

Fotograaf en filmer Bart van Rooij trekt er mer zijn camera regelmatig op uit om mooie plekjes in met name Wijbosch in beeld te brengen. De foto’s en video’s die hij maakt deelt hij graag om te laten zien hoe mooi de natuur in Wijbosch en Schijndel is.

In deze video brengt Bart van Rooij het Wijboschbroek in beeld van de natte winter tot en met het begin van de lente. Hierbij zie je de veranderingen in de natuur, maar ook de arbeid en recreatie in en rondom het Wijboschbroek. Hiermee kunnen de mensen die nu niet de natuur in kunnen toch genieten van de prachtige plekken van het Wijboschbroek

Bart heeft ervoor gekozen om de bekendere plekken van het Wijboschbroek in beeld te brengen om zo nog meer steun te krijgen voor de actie “Handen af van het Wijboschbroek”, voor het behoud van het prachtige natuurgebied.

Nog niet zo lang geleden zag je er regelmatig konijnen, fazanten, patrijzen en kieviten, helaas zie je deze nog zelden. Ook is er een behoorlijke teruggang in de hoeveelheid insecten in het Wijboschbroek. Fijn voor de wandelaar maar funest voor ecosysteem en biodiversiteit.

Later zal Bart ook nog de andere seizoenen in beeld brengen tijdens zijn wandelingen door het Wijbosch Broek.




Tip de redactie!