Van Swaay Duurzaam Hout en Koek bouwen de Social Tree bij de Schaapskooi

De kerst zal dit jaar wel wat rustiger en stiller zijn dan normaal. Maar dat wil niet zeggen dat we er niet voor elkaar kunnen zijn. Gewoon wat extra aandacht, vanuit een warm en sociaal hart. Daarom hebben Van Swaay Duurzaam Hout (Schijndel) en Koek (Uden) het volgende initiatief bedacht: de Social Tree.

Het idee is simpel: relaties (en vrienden) worden gevraagd om voor €25,00 een plank te kopen. Uiteraard van duurzaam hout en verwerkt conform de hoogst geldende circulariteit regels. Vervolgens wordt de naam van de donateur op de plank gezet. Van het gesponsorde hout wordt een mooie boom gebouwd. Zo groot mogelijk natuurlijk en op een plek waar iedereen hem kan zien: de Schaapskooi in Schijndel.

De opbrengst van dit sociale initiatief gaat naar Vulkaan bewegings- & gezondheidscentrum: een regionale club die zich met hart en ziel inzet om alle kinderen de mogelijkheid te geven om te sporten en lekker te bewegen. Hier geloven ze in de natuur van het kind en helpen hen verder met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling… Kortom een prachtige bijdrage aan ieders “Foundation of Growth”

In het voorjaar wordt datzelfde hout gebruikt om weer iets nieuws van te bouwen. Dan transformeert de boom misschien wel in een schommel, boomhut, hondenhok of vogelhuisjes… Waar het hout opnieuw voor ingezet gaat worden, is nog niet bekend. Daar kunnen donateurs suggesties voor doen.

Het frame voor de boom – waar alle planken op worden bevestigd – is deze week al opgebouwd (door YOUR Productions uit EIndhoven) en intussen zijn de eerste planken al besteld door enthousiaste ambassadeurs.
Tip de redactie!